ΕΚΕΑ – ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο»

Το ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ (ΕΚΕΑ) ανταποκρινόμενο στην  πρωτοβουλία της οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου, σας καλεί  να αιμοδοτήσετε για την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώου 15242.

Η ίδρυση αυτής της ομάδας συμβαδίζει απόλυτα με την αντίληψη του ΕΚΕΑ για την εθελοντική αιμοδοσία. Μέσω της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» μπορεί ο/η κάθε εθελοντής αιμοδότης/τρια να δώσει αίμα για όποιον ή όποια το έχει ανάγκη, με μοναδικό κίνητρο την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η κίνηση αυτή στέλνει το ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η προσφορά προς το συνάνθρωπο χωρίς ανταπόδοση είναι η αυτονόητη υποχρέωση προς τον ίδιο μας τον εαυτό προκειμένου να παραμείνουμε άνθρωποι. Ο μοναδικός στόχος της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» είναι να στηρίξει την ίδια τη ζωή χωρίς διακρίσεις, μία αξία που τόσο υπηρέτησε ο Θάνος Μικρούτσικος σε όλη του τη διαδρομή μέχρι το τέλος.

Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε ο Δήμος Πατρέων, η γενέτειρα του Θάνου Μικρούτσικου, που αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Οικογένειας του Θάνου Μικρούτσικου:

για τον Θάνο και κάθε Θάνο

“Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και οι άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος να δώσετε αίμα. Για τον Θ.Μ. Για κάποιον που το έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες”.

Θάνος Μικρούτσικος

21/12/2019

Αυτά ήταν τα τελευταία δημόσια λόγια του Θάνου.  Η τελευταία του ανάρτηση. Λίγο πριν τις γιορτές. Λίγο πριν φύγει. Ένα δώρο για κάποιον που το έχει ανάγκη. Όσοι γνώριζαν τον Θάνο είχαν γευτεί την πληθωρικότητά του και την γενναιοδωρία του. Πάντα ήθελε τα τραπέζια του γεμάτα φίλους, πάντα ήθελε να μοιράζεται μουσικές και ιστορίες αλλά κυρίως πάντα ήθελε να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν το ίδιο κοινό όνειρο. Μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Εκείνες τις μέρες χρειάστηκε να κάνει πολλές μεταγγίσεις αίματος. Αναρωτιόταν αν κάποιος χωρίς οικογένεια, χωρίς φίλους θα μπορούσε επίσης να κάνει το ίδιο.  Η αγωνία του ήταν η αφετηρία για αυτή την πρωτοβουλία μας. Αποφασίσαμε τη δημιουργία μιας ανοιχτής  ομάδας εθελοντών αιμοδοτών. Αποφασίσαμε να γίνουμε όλοι εθελοντές για να μεταφέρουμε όσο πιο μακριά γίνεται το μήνυμα του Θάνου. Δίνουμε αίμα για όλους. Για τον γείτονα, τον φίλο, τον μοναχικό άγνωστο,  για κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη. Χωρίς την υποχρέωση να “βρεις αιμοδότες”, χωρίς να “πρέπει να καλύψεις”, χωρίς να “χρωστάς” και χωρίς να “ξεχρεώνεις”.

Αυτή μας η σκέψη βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους ανθρώπους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) στους οποίους απευθυνθήκαμε. Σε συνεργασία με το Ε.ΚΕ.Α προχωράμε στη δημιουργία της ΟΜΑΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ: «Για τον Θάνο» με Αριθμό Μητρώο 15242, στην οποία μπορεί όποιος ή όποια επιθυμεί να δίνει αίμα, για όποιον/α το έχει ανάγκη.

Ήδη σε αυτή μας την πρωτοβουλία ανταποκρίθηκε, η πόλη όπου ο Θάνος γεννήθηκε και ξεκίνησε τα μουσικά του βήματα. Ο Δήμος Πατρέων, αποφάσισε να διοργανώσει μία εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από τις 3 έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην ομάδα «Για τον Θάνο», δίνοντας αίμα για έναν ανοιχτό πανανθρώπινο σύλλογο, χωρίς διακρίσεις, για όλους και όλες που το έχουν ανάγκη. Για έναν σύλλογο ζωής.

Κοινοποίηση
Scroll to Top