ΕΚΕΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!»

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Ε.ΚΕ.Α. (Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας) τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του ΜΕΤΡΟ Συντάγματος που παραχώρησε η ΣΤΑΣΥ Α.Ε.

Η ανταπόκριση του κοινού στην πρόσκληση του Ε.ΚΕ.Α. ήταν άμεση και συγκινητική, καθώς εκατοντάδες συμπολίτες μας προσήλθαν στην αίθουσα του Μετρό Συντάγματος προκειμένου να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο ζωής στον συνάνθρωπό τους. Μέχρι το τέλος του διημέρου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 330 μονάδες αίματος, μια ποσότητα που αυξάνει τα αποθέματα αίματος σε μια περίοδο δυσμενών συνθηκών όπως ο Γενάρης με έντονα φαινόμενα κακοκαιρίας και έξαρση των ιώσεων. Παράλληλα συμβάλλει στην επάνοδο στην κανονικότητα των μεταγγίσεων των ασθενών με Μεσογειακή Αναιμία.

Ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η αυξημένη προσέλευση νέων ανθρώπων που ήρθαν με την παρέα τους να αιμοδοτήσουν έχοντας πολύ θετική διάθεση κάτι που δείχνει ότι η κουλτούρα της εθελοντικής αιμοδοσίας ενδυναμώνεται με την έξοδο των αιμοληψιών από το φορτισμένο περιβάλλον του νοσοκομείου και ευαισθητοποιεί πλέον το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Οι νέοι άνθρωποι μαζί με όσους εγγράφηκαν στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (και ήταν περισσότεροι από κάθε άλλη φορά), ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσουν μια «πρώτη μαγιά» εθελοντών αιμοδοτών ενόψει των δράσεων που θα συνεχιστούν στην αίθουσα Μετρό Συντάγματος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με το πρόγραμμα «4 Εποχές της Αιμοδοσίας» (5-6 Μαΐου, 21-22 Ιουλίου και 20-21 Οκτωβρίου).

Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, παλιούς και νέους, με την προτροπή να γίνουν συστηματικοί αιμοδότες για να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό 10 νοσοκομείων της Αττικής, που συνεργάστηκε άψογα για να φέρει σε πέρας το απαιτητικό έργο της εκδήλωσης, αλλά και σε όσους προσήλθαν συνειδητοποιημένα για να προσφέρουν αίμα αλλά δεν τα κατάφεραν για ιατρικούς κυρίως λόγους. Σας περιμένουμε την επόμενη φορά!

Να είσαι εκεί για τον Άλλο.

Δώσε Αίμα. Μοιράσου τη Ζωή.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.ΚΕ.Α.

ΧΑΡΙΣ ΜΑΤΣΟΥΚΑ

Κοινοποίηση
Scroll to Top