ΕΚΕΑ – Εθελοντική Αιμοδοσία 9 Σεπτεμβρίου στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        Εθελοντική αιμοδοσία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου

Με αφορμή τη συναυλία «Γιώργος Ζαμπέτας, ο πιο καλός ο μαθητής», το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ διοργανώνει μαζί με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α), τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), την Περιφέρεια Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) εθελοντική αιμοδοσία, για πρώτη φορά στο εμβληματικό  Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Παναθηναϊκό Στάδιο συμβολίζει την μακραίωνη παράδοση του ελληνικού αθλητισμού, που όπως και ο εθελοντισμός, αποτελούν δείκτες πολιτισμού, καθιστώντας το μνημείο έναν ιδανικό χώρο για τη διοργάνωση μιας μεγάλης εθελοντικής δράσης.

Η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. στον υπαίθριο χώρο, μεταξύ της Βασιλέως Κωνσταντίνου προς της κεντρικής εισόδου του Παναθηναϊκού Σταδίου.     Οι αιμοδότες μπορούν να κλείνουν ραντεβού από τη Δευτέρα 5/9 έως και Πέμπτη 8/9 στα τηλ. 2132146726-16, καθημερινά (9:00-15.00). Οι εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν στη δράση,θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επιδεικνύοντας την αναμνηστική κάρτα που θα τους δοθεί μετά το πέρας της αιμοληψίας.

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών και συγκεκριμένα:

  • χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν
  • αποστείρωση στις καρέκλες αιμοδοσίας
  • τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοδοσίας
  • τηλεφωνικά ραντεβού, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού

Η αιμοληψία διενεργείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΕΑ και όλες οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την κάλυψη των μεταγγίσεων ασθενών, σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Ο Δήμος Αχαρνών θα συνδράμει στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης με την διάθεση υδροφόρας και προσωπικού του αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του δήμου, για τις ανάγκες τεχνικής υποστήριξης του απαιτούμενου εξοπλισμού.

Όσοι αιμοδότες έχουν εμβολιαστεί στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, μπορούν να αιμοδοτήσουν εφόσον αισθάνονται καλά. Στην περίπτωση που μετά τον εμβολιασμό παρουσιαστούν ήπιες αντιδράσεις μπορεί να προσφέρει αίμα 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο,   να είσαι εκεί!

#δίνουμε_αίμα

#χαρίζουμε_ζωή

#όλοι_μαζί_μπορούμε

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top