ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ “ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” Ν. ΕΒΡΟΥ

Περιοχή

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΕΒΡΟΥ

Διεύθυνση

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΕΒΡΟΥ, Διδυμότειχο, Έβρος, Τ.Κ. 683 00

Τηλέφωνο

Τηλ. (+30) 6945817998-6944151970-6949532840

Φαξ (+30) 2553024424 (ΔΗΜΟΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ)

Email : seadidxou@gmail.com

Facebook : https://www.facebook.comΣύλλογος-Ε-Διδυμοτείχου-Ειρήνη-Χρυσοβαλάντου-1641462029407082

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΚΤΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΟΚΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΚΙΡΓΚΙΝΟΥΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ ΓΚΙΝΤΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΦΥΔΑΝΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡ. ΜΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στη πόλη του Διδυμοτείχου υπάρχει και λειτουργεί οργανωμένος σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών από τον Ιανουάριο του 1997, με εγγεγραμμένα 640 μέλη και κάθε χρόνο πολλοί συμπολίτες μας από την ευρύτερη περιοχή (και κυρίως νέοι άνθρωποι γεγονός που εμάς τους ανθρώπους του Συλλόγου μας ευχαριστεί ιδιαίτερα) αιμοδοτούν και εγγράφονται στο Σύλλογο μας.

Ο Σύλλογος εθελοντών Αιμοδοτών Διδυμοτείχου & Περιφερείας «ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ» ιδρύθηκε στο Διδυμότειχο τον Ιανουάριο 1997.

Η ίδρυση και η λειτουργία ενός συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών στο Διδ/χο μία ιστορική πόλη με τόσο μεγάλη περιφέρεια  και ανάλογες ανάγκες σε αίμα ήταν και είναι αναγκαία.

 Ο Σύλλογος μας  είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) από την αρχή της σύστασης του, μέλος της Ένωσης εθελοντών αιμοδοτών Ν. Έβρου και μέλος του συνδέσμου Αιμοδοτών Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Στα 17 χρόνια λειτουργίας του ετήσια καλύπτει κατά μέσο όρο 130 φιάλες αίματος σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη για αίμα.

Δράσεις Συλλόγου

Ενημέρωση των μελών μας για την υποχρέωση των να αιμοδοτούν καλώντας τους να επισκεφθούν την αιμοδοσία του Γενικού Παν/κού Νοσοκομείου Έβρου Τομέα Διδ/χου, διοργάνωση επιπλέον αιμοδοσιών κάθε χρόνο (στα πλαίσια των Ελευθερίων του Δήμου Διδυμοτείχου, αιμοδοσία την οποία ευελπιστούμε να γίνει θεσμός και να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της περιοχής μας, αιμοδοσία με  τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Διδυμοτείχου, μία πολύ δραστήρια σε κοινωνική προσφορά Λέσχη και με διοργάνωση χαπενινγκ και συναυλίας με τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων), μία δεύτερη στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ερυθροποτάμου, αλλά και αιμοδοσίες με τη συμμετοχή και συνδιοργάνωση με αθλητικούς συλλόγους ή πολιτιστικούς συλλόγους.

Βράβευση μελών με σημαντική προσφορά σε μονάδες αίματος.

Διοργάνωση κάθε χρόνο της Λαμπαδηδρομίας εθελοντών αιμοδοτών στη πόλη του Διδ/χου με τη συμμετοχή μοτοσυκλετιστών της ΛΕΜΟΔΙ ή μικρών μαθητών.

Παλιότερη δράση του Συλλόγου μας ήταν την 17η Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου δηλαδή την ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη στον Έβρο να πραγματοποιεί Αρτοκλασία και σχετική ομιλία, παράλληλα με τη Γιορτή των Αγίων Σοφίας – Πίστεως – Αγάπης και Ελπίδος σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ορεστιάδας Διδ/χου και Σουφλίου που ευελπιστούμε εφέτος να τη διοργανώσουμε.

Πραγματοποιεί ενημερωτικές ομιλίες-διαλέξεις και διανέμουμε ενημερωτικά φυλλαδία και αφισες για τη συνεχή ενημέρωση των συμπολιτών μας αλλά και μαθητών σε συνεργασία με τα τοπικά Μ.Μ.Ε. σε θέματα σχετικά με την αιμοδοσία και τη δωρεά ιστών & οργάνων σώματος με σκοπό την αύξηση του αριθμού των Εθελοντών Αιμοδοτών, Αιμοπεταλιοδοτών, αλλά και Δοτών Μυελού των Οστών.

Συμμετέχουμε στην επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου Διδ/χου με εκπρόσωπο μας για θέματα που άπτονται τα προβλήματα της περιοχής μας και στην Διοικούσα Επιτροπή του Δήμου Διδ/χου με εκπρόσωπο μας για τη σύσταση και λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Ιατρείου.

Ενημέρωνουμε – ευαισθητοποιούμε ομάδες πληθυσμού και σπουδαστών (όπως του ΤΕΙ Νοσηλευτικής Διδ/χου) σε θέματα αιμοδοσίας.

Στόχος του Συλλόγου μας είναι να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνειδητοποιημένους εθελοντές αιμοδότες και δωρητές ιστών & οργάνων σώματος στη περιοχή μας για να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας και να τους ενημερώνουμε για την αναγκαιότητα της ανιδιοτελούς και ανθρώπινης προσφοράς ζωής στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Κοινοποίηση
Scroll to Top