ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε στον Δήμο Πετρούπολης

Δελτίο Τύπου

Η «Φλόγα της Αγάπης» άναψε στον Δήμο Πετρούπολης

Ο Δήμος Πετρούπολης, άναψε φέτος για δεύτερη φορά τη «Φλόγα της Αγάπης», μεταδίδοντας το πανανθρώπινο μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, κατά τη διάρκεια της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), με τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Λόγω των ειδικών συνθηκών, η λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε και φέτος με μία συμβολική τελετή στην Πλατεία Ηρώ, παρουσία του Δημάρχου και μελών της Δημοτικής Αρχής της πόλης, στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19 που ισχύουν από την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ.

Τη φλόγα στον «Βωμό της Αγάπης», άναψε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος κηρύσσοντας την έναρξη της λαμπαδηδρομίας. Αμέσως μετά, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι με αναμμένες τις δάδες, πραγματοποίησαν μια συμβολική διαδρομή -υπό τη μορφή παρέλασης- στο οικοδομικό τετράγωνο της πλατείας.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κατά τον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, είναι τα ανώτερα ηθικά βάθρα πάνω στα οποία στηρίζεται μια πολιτισμένη κοινωνία. Στις σημερινές δύσκολες στιγμές, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο και ο εθελοντισμός, ειδικά σε ένα τέτοιο ευαίσθητο θέμα όπως είναι η αιμοδοσία, είναι ένα υπέρτατο καθήκον όλων μας. Ο θεσμός της Λαμπαδηδρομίας στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει και να «μεταλαμπαδεύσει» το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς της Αιμοδοσίας, από χέρι σε χέρι, ευελπιστώντας στην ένταξη όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας».

Κοινοποίηση
Scroll to Top