ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με την Π.Ο.Σ.Ε.Α (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων  Εθελοντών Αιμοδοτών) και την υποστήριξη της GROUPAMA πραγματοποιούν μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για την αιμοδοσία με τίτλο «Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας!».

Ο ΣΚΑΪ μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και την ιστοσελίδα του θα ενημερώνει για τα οφέλη της αιμοδοσίας και για την αξία του αίματος.

Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, γιατί το αίμα ούτε παράγεται ούτε αντικαθίσταται.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας θα διοργανωθούν σε διάστημα δύο μηνών δράσεις αιμοδοσίας σε επτά περιοχές της Αθήνας, δύο στην Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερους Τακτικούς Εθελοντές Αιμοδότες ώστε να καλυφθούν οι 650.000 μονάδες αίματος από ασφαλείς Δότες που απαιτούνται κάθε χρόνο για να καλύπτονται οι ανάγκες της χώρας μας.

Μόνο η εθελοντική προσφορά αίματος θα δώσει καθημερινή εισροή αίματος στις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας της χώρας και θα προσφέρει ασφάλεια στους μεταγγιζόμενους ασθενείς.

Η πρώτη αιμοδοσία θα γίνει την  Παρασκευή 9 Οκτωβρίου στο Δήμο Βριλησσίων, στο κτίριο του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης(Λεωφόρος Πεντέλης 62), σε συνεργασία με το Δήμο και την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ. Η ώρα διεξαγωγής είναι από τις 09:30 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Ευχαριστούμε το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Πάτημα Χαλανδρίου και Βριλησσίων «Η Ελπίδα» για την υποστήριξη της δράσης καθώς και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.)

«Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας!»

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                       Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                                      Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top