ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 15ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 15ΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

Συγκινητική όσο και εντυπωσιακή ήταν η τελετή λήξης της 15ης Λαμπαδηδρομίας.

Η φλόγα της αγάπης πέρασε την πύλη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, στα χέρια του Έλληνα υπερμαραθωνοδρόμου Γιάννη Κούρου, τον οποίον ακολουθούσαν σε παράταξη 200 μαθητές των Λυκείων του Ξυλοκάστρου, ενώ η μπάντα του πυροσβεστικού σώματος έδινε ένα ιδιαίτερο χρώμα στην πορεία προς τον χώρο της εκδήλωσης.

Το άναμμα του βωμού εμπρός από την αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΑ,  έγινε μετά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και υπό το ζεστό χειροκρότημα των προσκεκλημένων.

Η εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη παρουσίαση του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας από τον α Αντιπρόεδρο κ . Ανδρέα Αδαμόπουλο, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από την πρόεδρο του ΕΚΕΑ κα. Χάρις Ματσούκα, τον επιστημονικό διευθυντή κ. Κων. Σταμούλη, τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, την ειδική γραμματέα κ. Αθηνά Εξάρχου, τον πρόεδρο του συνδέσμου ”Κωστάκης Μεσογγίτης” κ. Πέρρος Ραπανάκης, την εκπρόσωπο των καθηγητών των Λυκείων κα Ρόη Παπαριστείδη, ο κ. Γιάννης Κούρος και η αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Καλλιθέας κ. Πάσχου.

Η φετινή λαμπαδηδρομία ξεκίνησε τιμής ένεκεν από την πόλη του Ξυλοκάστρου αφού ο σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της πόλης ήταν αυτός που συνέλαβε την ιδέα και πραγματοποίησε την 1η λαμπαδηδρομία, με λαμπαδηδρόμους τους μαθητές των δύο Λυκείων της πόλης, οι οποίοι πριν από 15 χρόνια μετέφεραν την φλόγα της αγάπης σε όλη την Πελοπόννησο και την Αττική.

Κοινοποίηση
Scroll to Top