ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΒΟΡΙΔΗ

Αριθ. Εθν. Μητρώου: 0 9 1 1 0 Σ Υ Δ 1 1 0 1 6 Ο 5 8 Ν 0 3 4 3
Τηλ/Φαξ: (+30) 210 2430 560
Email: posea.gr@hotmail.com
Site: www.posea.gr
Διεύθυνση: Ολυμπιονίκη Χρ. Μάντικα 7 Αχαρνές, Τ.Κ.: 13671, Αττική

Αθήνα, 29/7/2014
Αρ. Πρωτ.: 3069

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από νέους βουλευτές, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα αιμοδοσίας της χώρας.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον ενός βουλευτή του Νομού Δωδεκανήσου του κ. Μάνου Κόνσολα.

Ο ίδιος έχει αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα αιμοδοσίας στη Ρόδο και το έκανε μάλιστα και στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, στον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε την μεγάλη προσφορά του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου, ζήτησε να ενισχυθεί με νοσηλευτές και προσωπικό το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου της Ρόδου αλλά και να δημιουργηθεί κινητή μονάδα αιμοδοσίας στη Ρόδο.

Την τελευταία εβδομάδα μετά την έντονη επιθυμία του να ενημερωθεί για τα προβλήματά της ΠΟΣΕΑ και να στηρίξει τη δραστηριότητα της, ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντήσουμε τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο.

Στην συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2014 με τον Υπουργό κ. Βορίδη, τον ενημερώσαμε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την Ομοσπονδία μας όπως την 12η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, την χρηματοδότηση των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, την αξιοποίηση του εργοστασίου κλασματοποίησης του πλάσματος κ.α.

Είμαστε βέβαιοι πως αν έδειχναν ανάλογο ενδιαφέρον στελέχη όλων των κομμάτων και της παρούσας κυβέρνησης ζητήματα τα οποία δεν βαρύνουν σε καμία περίπτωση την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αλλά αντιθέτως θα ωφελήσουν την χώρα μας και δεν θα την εξέθεταν διεθνώς, συγχρόνως δε θα έδιναν και μία ώθηση για περισσότερη προσφορά και περισσότερες δράσεις σε όλους τους συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών της χώρας και της ομοσπονδίας μας.

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για όλα τα ζητήματα που διαρκώς δημοσιοποιούμε και τα προβάλουν. Ευχαριστούμε την εφημερίδα Μακεδονία και την δημοσιογράφο Νικολέτα Μπούκα και την εφημερίδα Δημοκρατία και την δημοσιογράφο Ρίτα Μελά για τις πολύ τακτικές ενημερώσεις του κοινού σε θέματα που αφορούν την αιμοδοσία στην χώρα μας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

                      Ο Πρόεδρος                                             Η Γενική Γραμματέας
Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                             Αθηνά Κων. Εξάρχου

Κοινοποίηση
Scroll to Top