ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ “ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

«ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ- ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» 

«Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ» 

Η «Φλόγα της Αγάπης» της 19ης Λαμπαδηδρομίας της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιμοδοτών, άναψε για πρώτη φορά  στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ και του Ομίλου ΣΚΑΙ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Η άφιξη της  «Φλόγας της Αγάπης» στο Δήμο μας,  έγινε από το Νομό Κιλκίς στη συμβολή των οδών Μαιάνδρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου την περίμεναν μηχανές και όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας, όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας και 8 μηχανές της Λέσχης Οδηγών Dragster  Ελλάδος και  στη συνέχεια την οδήγησαν με κορναρίσμα και  ήχους σειρήνων στη  πλατεία Ευόσμου, όπου εκεί με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα  από τους δημότες μας, έγινε η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης». Τιμές αρχηγού κράτους απέδωσε η Μπάντα του Γ’ Γ’ Στρατού.

Την «Φλόγα της Αγάπης» συνόδευσε ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Θεολόγος Ζώτος, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς κ. Κατερίνα Φραγγίδου και τρεις Ερυθροσταυρίτισσες.

Πολύ συγκινητικές και ιδιαίτερα φορτισμένες ήταν οι στιγμές κατά τις οποίες ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ παρέδιδε εν μέσω σειρήνων και χειροκροτημάτων την στολισμένη και αναμμένη δάδα με το Άγιο Φως εκ του Παναγίου Τάφου στον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου μαζί με το σήμα και σύμβολο της ΠΟΣΕΑ έναν κλάδο Ελαίας.

Ο κ. Ζώτος μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστου Πρωτόπαπα και το μήνυμα της 19ης λαμπαδηδρομίας τους πολίτες,  συνεχάρει τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό  και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΠΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, για την ανθρωπιστική πρωτοβουλία τους, να  υποδεχθούν και στις δύο κοινότητες την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» και κάλεσε όλους τους πολίτες  εφόσον μπορούν να γίνουν σύγχρονοι ήρωες, στη καθημερινή μάχη για την νίκη ζωή – αιμοδοτώντας και σώζοντας συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

Στη συνέχεια και τηρώντας «ευλαβικά» το  τελετουργικό,  ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ άναψε τη δάδα του Δημάρχου κι εκείνος όλες τις δάδες των επισήμων και των εκπροσώπων φορέων.

Ακολούθως  όλοι  μαζί άναψαν τη  δάδα της Προέδρου του πρώτου  Σύνδεσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρας Γραμματικοπούλου, η οποία και παρέδωσε την δάδα της στον πρώτο από 68 λαμπαδηδρόμους της Ποδοσφαιρικής ομάδας «ΑΠΟ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ»  όλων των ηλικιών που έτρεξαν για περισσότερο από μία ώρα  την «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»  στις κεντρικότερες οδούς του Δήμου, την Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ -28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ- ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ- Μ. ΤΖΑΒΕΛΑ -Π. ΜΕΛΑ.

Στην προπομπή της Λαμπαδηδρομίας συμμετείχαν – και άνοιγαν δρόμο – μηχανές  και όχημα Ελληνικής Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, ποδήλατα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης και οι 8 μηχανές της ΛΕ.Ν.Ο.Ε.

Οι σειρήνες και τα κορναρίσματα προξένησαν θόρυβο πετυχαίνοντας τον στόχο τους, ο οποίος ήταν να αφυπνίσουν, να συγκινήσουν, να προβάλλουν και να μεταδώσουν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας στους δημότες μας, εκ των οποίων όσοι εκείνη την ώρα , ήταν σε café, στους δρόμους και στην  αγορά χειροκροτούσαν την πομπή, ακόμη και από τα μπαλκόνια,  ενώ οι οδηγοί των αυτοκινήτων συνέβαλαν στην δράση κορνάροντας συνθηματικά και με νόημα ότι το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας «ελήφθη» !!!.

Ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδημαρχος  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, ο Πρόεδρος της Προέδρου του  Σύνδεσμου Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής» κ. Ηλέκτρας Γραμματικοπούλου και ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, απηύθυναν μηνύματα εθελοντισμού αλλά και ευχαριστίες στον κόσμο που συμμετείχε.

Η εκδήλωση  είχε και  δύο εκπλήξεις, δύο  ΔΩΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ προς τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας και την «ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ» τα οποία συγκίνησαν τους δύο Προέδρους Βασίλη Δήμο και Ηλέκτρα Γραμματικοπούλου, και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό.

Το πρώτο « ΔΩΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» είναι από την εταιρία « ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ» την οποία εκπροσώπησε η κ. Λαμπρινή Πορτοκαλίδου ανακοινώνοντας ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης που εφαρμόζει  η «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ» είναι η  πρόθεση της εταιρίας να δημιουργήσει τράπεζα αίματος για τους υπαλλήλους της,  οι οποίοι ξεπερνούν τους 100.

Το δεύτερο «ΔΩΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ» είναι από τον « Α.Π.Ο ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ» οι οποίοι μετά από απόφαση του Δ.Σ,  θα τυπώσουν άμεσα στις φανέλες τους τα δύο λογότυπα της «ΠΗΓΗΣ ΖΩΗΣ» και του  «ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ», μεταδίδοντας στους αγωνιστικούς χώρους και μεταλαμπαδεύοντας στη νέα γενιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι έκτακτες εθελοντικές  αιμοδοσίες για  τους πάσχοντες του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ, τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς και  όλους τους συνανθρώπους μας, που χρήζουν μεταγγίσεων αίματος και εκπέμπουν κραυγή απόγνωσης για τις δραματικές ελλείψεις αίματος στη χώρα μας, θα πραγματοποιούνται μόνο με ραντεβού . Οι εθελοντές θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή τους προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης τους στο τμήμα προστασίας και προαγωγής  δημόσιας υγείας στα τηλέφωνα 2310 764779, 2310 761471.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Με το σύμβολο της θαλασσαιμίας « το καράβι» έργο του τοπικού μας δημιουργού έργων τέχνης Διογένη Ασβεστά, τιμήθηκαν όλοι οι χορηγοί οι οποίοι συνέβαλαν στην κάλυψη του κόστους και 8 δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

ΧΟΡΗΓΟΙ 

ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ, OMILOS EGNATIA,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΗ, ΦΛΑΡΟΥΝΤΖΟΣ – ΛΟΥΒΑΡΗ & ΣΙΑ ΟΕ

BLUE DOLPHIN RESORT  HOTEL,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ

ΒΙΚΟΣ ΑΕ, ALBERO CAFÉ, ΣΙΔΕΝΟΡ, IL POSTO CAFE

Μετά το πέρας της τελετουργικής διαδικασίας της αφής, της λαμπαδηδρομίας, των χαιρετισμών και των απονομών, η βραδιά έκλεισε με τους  TRIO MUSIKANTI, οι οποίοι μάγεψαν όπως σε κάθε τους εμφάνιση και εμάς. πράγματι η παρέα των τριών βιρτουόζων κορυφαίων μουσικών, συνιστά ένα φλογερό Τρίο, που μας έκανε όλους να τραγουδήσουμε και να νοσταλγήσουμε το καλό διαχρονικό Ελλκηνικό μας τραγούδι που όλοι αγαπάμε.

Ο Αχιλλέας Σοφούδης με το πιάνο και τη φωνή του, ο Μανώλης Καραντίνης με το μπουζούκι του και ο Θάνος Γκιουλετζής με το βιολί του  έστησαν για μας,  μια μοναδική ζωντανή γιορτή επί της πλατείας συνδυάζοντας τη συναυλία, το μιούζικαλ  και την μπουάτ και από το solo μπουζούκι, και την κλασσική μουσική με το βιολί, καταλήγουν σε μια μοναδική σύμπραξη  με πιάνο και φωνή, γεμάτη μελωδίες και συγχορδίες που ξετρέλανα τον κόσμο που τραγουδούσε και χειροκροτούσε χωρίς σταματημό.

Παρέστησαν ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Χρήστος Μήτας, οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Αμαντιάδης και Νέστορας Λαφαζανίδης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ευόσμου και Κορδελιού Παναγιώτης  Φωτιάδης και Πέτρος Μεσθανεύς αντίστοιχα, η Κοινοτική Σύμβουλος Ευόσμου κ. Μαρία Γκαγκανιάρη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αβραάμ Σαπρανίδης εκπροσωπώντας τον κ. Ιωάννη Καμαρινό στην παραλαβή της Δάδας, η κ. Ολια Βασιλάκη, Πρόεδροι Νοσοκομείων, Συλλόγων ΑΜΕΑ και πλήθος κόσμου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε   με την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων ασφάλειας και προστασίας του ΕΟΔΥ κατά της πανδημίας, στην επιστασία των οποίων συνέβαλε καθοριστικά ο Διοικητής του ΑΤ Ευόσμου κ. Παύλος Κυριακοσιάν και ο  Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Θεόδωρος Κατσούκας ο οποίος κατέβαλε  κάθε προσπάθεια καθ όλη την διάρκεια του σχεδιασμού.

Σε όλους τους λαμπαδηδρομείς προσφέρθηκαν νερά και αναψυκτικά από την ΒΙΚΟΣ ΑΕ. Χορηγός της ΠΟΣΕΑ.

Οργάνωση, Συντονισμός Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΚΑΙ – «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Κοινοποίηση
Scroll to Top