ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια νέα, ενωτική και συντεταγμένη πορεία, η οποία θα υπερκεράσει τα εμπόδια της πανδημίας, θα αναδείξει το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και των Συλλόγων – Μελών της, και θα μεταλαμπαδεύσει στην συνείδηση της Ελληνικής κοινωνίας το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σηματοδότησε η Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Σ.Ε.Α., η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ικανοποίησης για το παρόν και αισιοδοξίας για το μέλλον, λόγω της καθολικής αναγνώρισης της άμεσης ανταπόκρισης της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και των Συλλόγων της στην πρόσκληση της Πολιτείας και συνεπώς της σημαντικής προσφοράς αίματος εν μέσω της πανδημίας για τις ανάγκες του Ε.Σ.Υ. και του άγνωστου πάσχοντα συνανθρώπου.

Απόδειξη όλων των παραπάνω το περιεχόμενο των χαιρετισμών στην Γενική Συνέλευση, που έχουν ως εξής:

  • Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε υπερήφανος για τα αποτελέσματα της συνεργασίας της Περιφέρειας με την Π.Ο.Σ.Ε.Α., τόσο στο πλαίσιο της δράσης «Όλοι Μαζί Μπορούμε», όσο και στο πλαίσιο της 18ης Λαμπαδηδρομίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να είναι συνοδοιπόροι της Π.Ο.Σ.Ε.Α., μέχρι να πετύχουμε την αυτάρκεια της χώρας σε αίμα.
  • Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός αφού επεσήμανε τους πολυετείς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που τον συνδέουν με τον Πρόεδρο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, συνεχάρη την Π.Ο.Σ.Ε.Α. και τους ΣΕΑ για την συγκινητική τους παρουσία και προσφορά κατά την πανδημία, ανακοίνωσε ότι ο ΕΕΣ χορηγεί σε πρώτη φάση 5.000 μάσκες στην Π.Ο.Σ.Ε.Α., δεσμεύτηκε ότι θα δώσει οδηγίες στα Περιφερειακά τμήματα του ΕΕΣ να παραχωρήσουν χώρους για αιμοδοσίες στους κατά τόπους Συλλόγους και τόνισε ότι ο ΕΕΣ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
  • Ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κ. Νικόλας Αγγελόπουλος, του Ομίλου INTERAMERICAN που διαχρονικά στηρίζει την Π.Ο.Σ.Ε.Α., εξέφρασε την ικανοποίηση του Ομίλου για τα αποτελέσματα της συνεργασίας των δύο πλευρών, εξήρε την προσφορά του Κινήματος στην Ελληνική κοινωνία και ανακοίνωσε την χορηγία 2 συστημάτων Η/Υ στην ΠΟΣΕΑ για την συνολική αναβάθμιση της λειτουργίας της.

Σημειώνεται ότι με αφορμή το πρώτο κύμα της πανδημίας, η INTERAMERICAN είχε χορηγήσει στην ΠΟΣΕΑ ενημερωτικό υλικό το οποίο διανεμήθηκε στους Συλλόγους όλης της χώρας και 14.000 μάσκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος του Ε.ΚΕ.Α. κ. Παν. Κατσίβελας, ο οποίος για δύο περίπου ώρες απάντησε σε ερωτήσεις Αντιπροσώπων των Συλλόγων, κατέγραψε προβλήματα και αιτήματα από όλη την χώρα και δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει στις τακτικές τηλεδιασκέψεις της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, ώστε να αναζητηθούν λύσεις εκτός από Κεντρικό και σε Περιφερειακό επίπεδο.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος Χρήστος Πρωτόπαπας και η Γενική Γραμματέας Εύη Κλούρα, παρουσίασαν τον Διοικητικό απολογισμό, κυριότεροι άξονες του οποίου ήταν:

  • Η συνεργασία της Π.Ο.Σ.Ε.Α. με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την εταιρεία ALLIANZ, μέσω της οποίας εξασφαλίστηκαν 62.000 μάσκες, 432 αντισηπτικά, 60 θερμόμετρα και γάντια για την ασφάλεια των Εθελοντών Αιμοδοτών. Υγειονομικό Υλικό πρόσφεραν επίσης στους Συλλόγους της Ομοσπονδίας οι εταιρείες ΦΥΡΚΟ Α.Ε., ΠΕΠΠΑΜΑ, Balkan Electric, Egg Brands, ΒΙΚΟΣ Α.Ε. και η Περιφέρεια Αττικής.
  • Στον απολογισμό που έκανε ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δύο τελευταίες Λαμπαδηδρομίες οι οποίες είχαν εξαιρετική επιτυχία, στην 17η Λαμπαδηδρομία, η οποία πραγματοποιήθηκε με την Συνδιοργάνωση και την θερμή υποστήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στην 18η Λαμπαδηδρομία με Συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής, η οποία παρά την πανδημία, σημείωσε για άλλη μια φορά μεγάλη επιτυχία.

Ξεχωριστή θέση στην Γενική Συνέλευση κατέλαβε η παρουσίαση από τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Γιάννη Κοντό, της πρωτοβουλίας Π.Ο.Σ.Ε.Α. – ΟΤΑ, η οποία αναφέρεται στην διαδικτυακή συνεργασία της Ομοσπονδίας με τους Δήμους της χώρας, με στόχο την αμφίδρομη ενημέρωση για δράσεις, ενέργειες και πρακτικές, που προωθούν όχι μόνο την Εθελοντική Αιμοδοσία, αλλά γενικότερα τον Εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Ο διοικητικός απολογισμός έγινε ομόφωνα δεκτός, όπως επίσης ομόφωνα δεκτός έγινε ο οικονομικός απολογισμός και ο νέος προϋπολογισμός που παρουσίασε στο σώμα η Αναπληρωτής Ταμίας κα Δέσποινα Ροδουσάκη.

Αναλυτική συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της οικονομικής ενίσχυσης των ΣΕΑ από τους Δήμους, θέμα στο οποίο παρουσιάζεται στασιμότητα παρά τις προβλέψεις των σχετικών νόμων.

Το Δ.Σ. ανέλαβε την υποχρέωση να αποστείλει και πάλι στους Συλλόγους ένα πλήρες αντίγραφο των άρθρων των σχετικών νόμων και αντίγραφο ανάλογων αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε διάφορους Δήμους της χώρας, ώστε να αποτελέσουν οδηγό για τους Συλλόγους – Μέλη.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος
Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας

Η Γενική Γραμματέας
Ευαγγελία Ιωαν. Κλούρα

Κοινοποίηση
Scroll to Top