ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Α., 14 ΜΑΙΟΥ 2023, ΑΘΗΝΑ

                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                       ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ο.Σ.Ε.Α.

                                     14 ΜΑΙΟΥ 2023 – ΑΘΗΝΑ

Μέσα σε κλίμα ζεστό, φιλικό και απόλυτης συναίνεσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας στην Αθήνα, η Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας καλωσορίζοντας τις αντιπροσωπείες των Συλλόγων-Μελών που συμμετείχαν και προτείνοντας την ανάδειξη του προεδρείου που αποτέλεσε και την έναρξη της διαδικασίας.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με τον Διοικητικό Απολογισμό του έτους 2022 και τον οποίο παρουσίασε εκτενέστερα ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ κ. Θεολόγος Ζώτος.

Έπειτα, το λόγο πήρε η Ταμίας του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΑ κ. Δέσποινα Ροδουσάκη παρουσιάζοντας τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2022 και την έκθεση της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΠΟΣΕΑ, που προέκυψε μετά από τον καθιερωμένο έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία της Ομοσπονδίας .

Μεταξύ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν και η ψήφιση για την εκ νέου ανανέωση της θητείας των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής καθώς και της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αρχών της Ομοσπονδίας.

Ακόμη, προτάθηκε από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ της ΠΟΣΕΑ η εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στην Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της FIODS που θα πραγματοποιηθεί 8-9 Ιουλίου, από τον Γεν. Γραμματέα κ. Θεολόγο Ζώτο ο οποίος θα είναι και υποψήφιος στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φορέων Αιμοδοσίας (FIODS).

Επιπροσθέτως, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Α’ Αντιπρόεδρο της ΠΟΣΕΑ κ. Ιωάννη Παπαχρόνη για την εξέλιξη της προετοιμασίας της 33ης Αμφικτιονίας που διοργανώνεται φέτος στην Καστοριά σε μία σύμπραξη των τριών Συλλόγων της περιοχής.

Τέλος, έγινε ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το κίνημα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας της χώρας με την κατάθεση προτάσεων από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΕΑ και την τοποθέτηση των Συλλόγων- Μελών που συμμετείχαν.

Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό έτους 2022, τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του έτους 2023 καθώς και την ανανέωση της θητείας των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστου Πρωτόπαπα ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα για την ομαλή και άρρηκτη συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων- Μελών της, τη τήρηση των καταστατικών υποχρεώσεων που αποτελεί βασικό μέλημα καθώς και την προσπάθεια ενεργοποίησης των δύο σημαντικών εργαλείων που διαθέτει η ΠΟΣΕΑ για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων όπως είναι το Δίκτυο ΠΟΣΕΑ – ΟΤΑ και ο πενταψήφιος αριθμός 19823.

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση της Αίθουσας Τελετών για τις εργασίες της Συνέλευσης και φυσικά το χρυσό χορηγό μας, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων Α.Ε. (ΒΙΚΟΣ Α.Ε.) για την παροχή νερών και αναψυκτικών για τους συνέδρους.

Με εκτίμηση,

                                          Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.     

          Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                               Θεολόγος Χρ. Ζώτος

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top