ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση και νέο Δ.Σ. στην ΠΟΣΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση και νέο Δ.Σ. στην ΠΟΣΕΑ

Μέσα σε κλίμα ευρείας συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου στην Αίθουσα Τελετών του Υπουργείου Υγείας, Αριστοτέλους 17, στην Αθήνα, η Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε Διοικητικός και Οικονομικός  απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και στην συνέχεια έγινε  ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων για τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το κίνημα της Εθελοντικής μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας της χώρας, ενώ οι σύνεδροι εξέφρασαν και τον έντονο προβληματισμό τους για την πορεία συνολικά των Εθελοντικών κινημάτων, εν μέσω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, η οποία έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην καθημερινότητα της Ελληνικής κοινωνίας.

Το σώμα ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Την Κυριακή 29 Μαίου πραγματοποιήθηκαν και εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και η έγκριση των μελών των Επιτροπών της Π.Ο.Σ.Ε.Α. Μετά την εκλογική διαδικασία και βάση των αποτελεσμάτων εκλέγονται οι κάτωθι με την εξής σειρά: Πρωτόπαπας Χρήστος, Παπαδογεώργος Κωνσταντίνος, Ζώτος Θεολόγος,  Παπαγιάννη Σπυριδούλα, Ροδουσάκη Δέσποινα, Εξάρχου Αθηνά, Αδαμόπουλος Ανδρέας, Κοντακίδης Αναστάσιος, Κλούρα Ευαγγελία.

Για το Δ.Σ. Αναπληρωματικά Μέλη: Ιωαννίδης Χρήστος, Φράγκου Σοφία.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή Τακτικά Μέλη: Μαθιουδάκης Γεώργιος, Κανδυλή Σταματία.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Χρήστος Πρωτόπαπας, Πρόεδρος
Ανδρέας Αδαμόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος
Αναστάσιος Κοντακίδης, Β’ Αντιπρόεδρος
Δέσποινα Ροδουσάκη, Γεν. Γραμματέας
Σπυριδούλα Παπαγιάννη, Ταμίας
Αθηνά Εξάρχου, Ειδική Γραμματέας
Κων. Παπαδιογεώργος, Αναπληρωτής Ταμίας – Υπεύθυνος ΠΕΝΕΑ
Θεολόγος Ζώτος και Ευαγγελία Κλούρα, Μέλη.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Το νέο Δ.Σ. δεσμεύτηκε να ακολουθήσει τις κατευθυντήριες γραμμές που έδωσε η Γενική Συνέλευση των εκπροσώπων των Συλλόγων Αιμοδοτών της χώρας, και να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα το ζήτημα της εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων, για την ουσιαστική ενίσχυση του Αιμοδοτικού Κινήματος σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Δηλαδή στόχος του νέου Δ.Σ. θα είναι να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες της Ομοσπονδίας, να ενισχυθούν στο μέτρο του δυνατού οι Σύλλογοι-μέλη της και να αναπτυχθούν περισσότερο δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως είναι η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία και οι θεσμικές εκδηλώσεις της, Αμφικτιονία, Συνέδριο κ.τ.λ.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                                                Η Γενική Γραμματέας

     Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                                            Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top