ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΗΣ 15ης ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με την κοινωνία του Ξυλοκάστρου να δίνει δυναμικό παρόν πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017 στην όμορφη πόλη του Κορινθιακού, με την οργανωτική φροντίδα της ΠΟΣΕΑ, η τελετή αφής της φλόγας της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Εμπνευστής της ιδέας της Λαμπαδηδρομίας ήταν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου, «Οι φίλοι της ζωής», ο οποίος φέτος γιόρτασε τα 30 χρόνια δράσης και προσφοράς στην κοινωνία και τον εθελοντισμό, με την φιλοξενία της τελετής της αφής της φλόγας.

Στην κατάμεστη πλατεία Αγίου Βλασίου και μετά την αφή της φλόγας από την ιερά κανδήλα του Αγίου, απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστος Πρωτόπαπας, η Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας κ. Χάρις Ματσούκα, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και Υπεύθυνος Υγείας για την Κορινθία κ. Ευριπίδης Γκιάτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτικής Ελλάδας κ. Αντώνης Χαροκόπος και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Η κ. Ματσούκα ανακοίνωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός των φορέων της εθελοντικής αιμοδοσίας πρότεινε να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου του επόμενου έτους στην Αθήνα, η παγκόσμια γιορτή των εθελοντών αιμοδοτών και ζήτησε από την ΠΟΣΕΑ την ίδια ημέρα να γίνει και η τελετή αφής της φλόγας της 16ης Λαμπαδηδρομίας.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Δερβενίου, του χορευτικού συλλόγου ΧΟΡΑΝΘΗ, ενώ η βραδιά έκλεισε με ελληνική μουσική.

Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε την επομένη, το ταξίδι της και στα χέρια εκατοντάδων λαμπαδηδρόμων θα διασχίσει σχεδόν ολόκληρη την Ηπειρωτική και Νησιωτική χώρα μεταφέροντας το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Σε κάθε ενδιάμεσο σταθμό θα διοργανώνεται τελετή υποδοχής από τις τοπικές κοινωνίες, στοιχείο ενδεικτικό της απήχησης που έχει σε όλη τη χώρα.

Η τελετή λήξης της Λαμπαδηδρομίας θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στο Δήμο Ευρώτα στη Σκάλα Λακωνίας.

Η 15η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, της ΠΟΣΕΑ και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, με Μέγα Χορηγό την εταιρεία ΒΙΚΟΣ ΑΕ και συνδιοργανωτή το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξυλοκάστρου.

Συμμετέχουν και στηρίζουν το Υπουργείο Υγείας, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, ο Δήμος Ξυλοκάστρου και ο Δήμος Ευρώτα.

Χορηγοί είναι οι εταιρείες ΛΟΥΞ ΑΕ και Σκλαβενίτης, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και η Ελληνική Εταιρεία Μεταγγισιοθεραπείας.

Κοινοποίηση
Scroll to Top