ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821 ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ “Η ΕΛΠΙΔΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ.

Πρωτοφανής, αθρόα, συγκινητική και ανιδιοτελής προσέλευση των Εθελοντών αιμοδοτών, που έστειλαν ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης, αποτελεί την καλύτερη τιμή για τις θυσίες των Αγωνιστών του 1821, αφού με την ευγενική αιμοπροσφορά τους, συμβάλλουν σημαντικά στην σωτηρία πασχόντων Συνανθρώπων μας!
Πάνω από 100 κάτοικοι του Αμπελώνα και της περιοχής, άφησαν για λίγο τις πασχαλινές ασχολίες τους, αψήφησαν την φοβία των ημερών, λόγω της γενικότερης κατάστασης που βιώνει όλη η χώρα και προσήλθαν με χαρά, προθυμία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, σήμερα Μεγάλη Τρίτη, 27 Απριλίου 2021, από τις 8,30 το πρωί ως τη 1.00 το μεσημέρι, στην Κεντρική Πλατεία Αμπελώνα, σε ένα ευρύχωρο, ασφαλή και ειδικά διαμορφωμένο χώρο, για να πάρουν μέρος στην 92η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΕΛΠΙΔΑ» για το Πάσχα και να προσφέρουν με την καρδιά τους και όλη την αγάπη τους μια μονάδα από το αίμα τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.
Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες, 27 εθελοντές, προσήλθαν για 1η φορά, μεταξύ των οποίων οι 12 είναι κάτω των 25 ετών.
Καθοριστική, όμως, ήταν και η παρουσία της τετραμελούς ομάδας ερυθροσταυριτών του Τοπικού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, που με την καθοδήγηση του Γραμματέα του Δ.Σ. κ.Κακάμπουρα Γρηγόρη, την εμπειρία τους, την Ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διαπνέονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στην μεγάλη μας επιτυχία!
Ιδιαίτερη αναφορά, οφείλουμε να κάνουμε, στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας, στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ.Τζωρτζάτο Αναστάσιο και Βασιλούδη Μαίρη,καθώς και στις τρεις ακούραστες Νοσηλεύτριες τις κ.κ. Φώλλα Πόπη, Παπαχρήστου Κωνσταντίνα και Αθανασιάδου Γεωργία, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή μας Αιμοληψία , πραγματοποιήθηκε, ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!
Τους αιμοδότες μας αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους στην αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για το Πάσχα, καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα στις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου για το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και τα Χριστούγεννα το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά και τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους, προβάλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και τους εύχεται ολόψυχα «Χρόνια Πολλά», Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».
Επίσης, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς μας:
Δημήτριο Κάγια και το Αρτοποιείο Στέλιου Γκαμπέτα, για την προσφορά των τσουρεκιών, την εταιρεία Νικολακούλης Κ.& ΣΙΑ Ε.Ε. για τις Χαρτοσακούλες και τα αυτοκόλλητα, την μονοπρόσωπη ΙΚΕ  Σάββας Παναγιωτίδης για τα μαγνητάκια και τις καρτούλες και την Αφοί Μπρέζα Ο.Ε., για τους χυμούς και τα εμφιαλωμένα νερά.
Ευχαριστεί ακόμα την Πανελλήνια Ομοσπονδία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) για την προσφορά του απαραίτητου υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) που χάρη σ’ αυτό πραγματοποιήσαμε, σύμφωνα τις οδηγίες σας, την σημερινή αιμοδοσία  μας στην πόλη μας, παρέχοντας στους αιμοδότες μας την δέουσα προστασία και ασφάλεια.
Τον χώρο της αιμοδοσίας μας επισκέφτηκαν, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Λιούπας Νικόλαος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ.Πινακάς Βασίλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, συνεργάτης και μέλος του Συλλόγου μας κ.Ανδρέας Μπρέζας, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης νυν Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος του Συλλόγου μας κ. Αθανάσιος Παιδής, ο οποίος και αιμοδότησε για τον Σύλλογό μας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τυρνάβου κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, οι οποίοι συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΛΠΙΔΑ» για το έργο που επιτελούν, καθώς και τους παρόντες αιμοδότες για την αιμοπροσφορά τους. Επίσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αμάρι Σάμερ και Ροντούλης Στέλιος, επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων, “Η Πόλη που θέλουμε” και “Η Δράση Πολιτών” αντίστοιχα, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος, Κώστας Χρυσοβέργης, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να αιμοδοτούν, καθότι είναι τακτικά μέλη του Συλλόγου μας.
Ακόμα, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Τσακνάκη Παρασκευή, οι Τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Κούβελας και Μαρία Κουτούκα- Νασιούλα, τακτικό μέλος του Συλλόγου μας, η οποία και αιμοδότησε, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Σημαντική όμως,ήταν και η παρουσία του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Αντωνόπουλου Γιάννη, τακτικού μέλος του Συλλόγου μας, που επίσης αιμοδότησε και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα!
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να κάνουμε, στην σημαντική Συμβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, η οποία με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού , Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα, ανέλαβε εξ ολοκλήρου το κόστος της ειδικά διαμορφωμένης,Τεντοκατασκευής- Σκεπάστρου, στην οποία και πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία μας, δείχνοντας έτσι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top