ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΕΙΝΑΙ Η 92η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ “ΕΛΠΙΔΑΣ” ΤΗΝ Μ.ΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ.
Η 92η Εθελοντική Αιμοδοσία της Μ.Τρίτης,  η μέρα που ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα έχει καθορίσει να πραγματοποιεί την καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα και της περιοχής για το Πάσχα, φέτος ειδικά είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Η καλύτερη τιμή για τους Προγόνους μας που έχυσαν το αίμα τους για την Πατρίδα, είναι να γίνουμε σήμερα Όλοι Εθελοντές Αιμοδότες και να προσφέρουμε το δικό μας αίμα για να σώσουμε και εμείς τώρα την ζωή κάποιων Συνανθρώπων μας!!!
Λόγω της συνεχιζόμενης και διαρκώς επιδεινούμενης στη χώρα μας, πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και η αιμοδοσία μας αυτή,  όπως και όλες σχεδόν της προηγούμενης χρονιάς θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο, σε ειδικά διαμορφωμένη τεντοκατασκευή στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, από τις 8:30π.μ. έως τις 13:00μ.μ.
Από τους Γιατρούς και τις Νοσηλεύτριες του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και από τους ερυθροσταυρίτες εθελοντές του Τοπικού Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας   θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε όλα να γίνουν με τον καλύτερο και ασφαλέστερο για τους αιμοδότες τρόπο.
Για τον σκοπό αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) προμήθευσε εγκαίρως τον Σύλλογο με  όλο το απαραίτητο για την περίσταση αυτή, υγειονομικό υλικό (γάντια μιας χρήσης, μάσκες προσώπου και αντισηπτικά υγρά) τα οποία θα χρησιμοποιηθούν απ’ τους αιμοδότες στη διάρκεια της Αιμοληψίας.
Για να γίνει η αιμοδοσία αυτή σε ανοιχτό χώρο, όπως γίνονται τώρα οι περισσότερες αιμοδοσίες, ήρθε αρωγός στο Σύλλογό μας «Η ΕΛΠΙΔΑ» η Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, που με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Νίκου Λιούπα αναλαμβάνει το κόστος για να στηθεί στην πλατεία μία ευρύχωρη και ασφαλή τεντοκατασκευή,  δείχνοντας έτσι ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει το έργο και την προσφορά του Συλλόγου μας στο κοινωνικό σύνολο.
Ο Πρόεδρος, Γιαννόπουλος Γιάννης και τα μέλη του Δ.Σ. της «ΕΛΠΙΔΑΣ» προσκαλούμε όλους τους αιμοδότες του Αμπελώνα και της περιοχής, παλιούς και νέους, να προσέλθουν μαζικά στην αιμοδοσία της Μ.Τρίτης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις που προβλέπονται, για να προσφέρουν με την καρδιά τους μια μονάδα, από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους για το συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη.
Να κάνουμε έτσι την καλύτερη πράξη Αγάπης, Ανθρωπιάς, και Αλληλεγγύης για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, καθώς πλησιάζει το Πάσχα!
Σημειώνουμε επίσης ότι, με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας την ημέρα της Αιμοδοσίας κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. θα διενεργεί στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα, όπου θα πραγματοποιείται η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου, Δωρεάν RAPID TEST, ανίχνευσης του COVID-19 στους εθελοντές αιμοδότες, αλλά και σε όποιους ακόμα Συμπολίτες μας  επιθυμούν να το κάνουν.
Παράκληση θερμή, όπως, όλοι οι εθελοντές -παλιοί και νέοι – Αιμοδότες,  σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ., επειδή θα πρέπει να γίνεται η ταυτοποίησή τους να έχουν μαζί τους την Αστυνομική τους Ταυτότητα και τον Α.Μ.Κ.Α. τους, προκειμένου αυτός να καταχωρείται στο ατομικό τους δελτίο των προσωπικών τους στοιχείων.
Επισημαίνουμε τέλος ότι για την μετακίνησή μας, στον χώρο της αιμοδοσίας, απαιτείται η ειδική άδεια της κατ’ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών, όπου θα σημειώνουμε Χ στο πρώτο τετράγωνο Β1 στο οποίο αναφέρεται ” Μετάβαση σε Φαρμακείο ή επίσκεψη στον Γιατρό” ή στέλνουμε μήνυμα με SMS στο 13033 με αιτιολογία 1, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Κοινοποίηση
Scroll to Top