ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ  ΑΜΠΕΛΩΝΑ  “Η ΕΛΠΙΔΑ”.                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ημέρα  Τοπικής Γιορτής  Τιμής & Μνήμης των Εθελοντών Αιμοδοτών  του Αμπελώνα.

Με μεγάλη επιτυχία στη κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Γενικού Λυκείου Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 26-1-2020 και ώρα 11:00 π.μ. για πρώτη φορά κοινή εκδήλωση του  Συλλόγου  Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ”  και του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ” Η ΑΡΩΓΗ” για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία και κοπή της πίτας από Πατέρα Νεκτάριο  παρουσία του Βουλευτή  κ.Κόκκαλη Βασίλη, του Δημάρχου Τυρνάβου  κ.Κόκουρα Γιάννη, του Περιφερειακού Συμβούλου κ Μπρέζα Ανδρέα και των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων.

Στην συνέχεια απεύθυναν χαιρετισμούς ο Βουλευτής κ. Κόκκαλης Βασίλης , ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας  Γιάννης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπρέζας Ανδρέας και Παιδής Αθανάσιος. Όλοι τους επεσήμαναν την σημαντική δραστηριότητα των δύο συλλόγων και τόνισαν ότι θα είναι αρωγοί στις προσπάθειες  τους.

Στη συνέχεια υπήρξε χαιρετισμός από την ιατρό Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Λάρισας κα Βασιλούδη Μαίρη , η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της εθελοντικής Αιμοδοσίας και την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για αίμα.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γιαννόπουλου Ιωάννη με το διοικητικό απολογισμό των δράσεων του συλλόγου για το 2019 και τον αντίστοιχο  οικονομικό απολογισμό αλλά και τον προϋπολογισμό για το 2020, καθώς και τον προγραμματισμό των δράσεων, των πρωτοβουλιών και φυσικά των  αιμοδοσιών για το 2020.

Ο κ Γιαννόπουλος παρουσίασε μία σειρά δράσεων του συλλόγου που είχαν ως κύριο στόχο την καλλιέργεια και την διάδωση του θεσμού της τακτικής, ελεύθερης και μη αμοιβόμενης εθελοντικής αιμοδοσίας με την προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Μετά την παρουσίαση, όλων των παραπάνω ο κ. Γιαννόπουλος, έδωσε τον λόγο στην Αντιπρόεδρο της Ε.Ε. κ.Τσιροπούλου Σοφία, η οποία  παρουσιάζοντας την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής, δήλωσε στη Γ.Σ., ότι η διαχείριση από το Δ.Σ. διενεργήθηκε νόμιμα με φειδώ και περίσκεψη και πρότεινε στη Γ.Σ.την έγκρισή της καθώς και την απαλλαγή των Μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.

Πράγματι η Γ.Σ. των Μελών, ενέκρινε ομόφωνα τον Διοικητικό και τον Οικονομικό Απολογισμό του Συλλόγου,για το 2019, καθώς και τον Προϋπολογισμό για το 2020.

Στη συνέχεια, κλείνοντας την ομιλία του, ο κ.Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε ονομαστικά τους χορηγούς του συλλόγου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη σημαντική τους συμβολή στην απρόσκοπτη λειτουργία του και την πραγματοποίηση όλων των προγραμματισμένων πρωτοβουλιών και δράσεων, που χάριν αυτών, ευαισθητοποιήθηκαν περισσότεροι Συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα ο  Σύλλογος  να αυξήσει τον αριθμό των νέων Εθελοντών Αιμοδοτών την τελευταία τριετία κατά 70 νέα μέλη, τα οποία και καλωσορίζει στη μεγάλη οικογένεια των εθελοντών αιμοδοτών του Αμπελώνα, φτάνοντας έτσι,το 2019 στις 311 μονάδες αίματος.

Ωστόσο συνεχίζουμε την καθημερινή μας προσπάθεια , μέχρι που επιτέλους , η πόλη μας , αλλά και γενικότερα η χώρα μας , γίνουν Αυτάρκεις σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

 Για να πετύχουμε αυτό, όμως, χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι, γιατί όπως λέμε στο σύλλογό μας : «Ο ένας δεν φθάνει, Οι λίγοι δεν αρκούν, Χρειάζονται πολλοί, Χρειαζόμαστε όλοι. Κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια κι ένας Εθελοντής Αιμοδότης».

 Ακολούθησε η τοποθέτηση του Προέδρου του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ»  ο οποίος αναφέρθηκε στο κίνημα του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ, τη σημασία του αλλά και τις παγίδες που κρύβει. Ο κ. Κουκούλης τόνισε ότι «ο Εθελοντισμός δεν είναι ζήτημα επιβολής . Είναι κατάθεση ψυχής» Στη συνέχεια προχώρησε  στον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό  του συλλόγου για το 2019. Αναφέρθηκε στη βασική δράση, το ΜΑΓΑΖΑΚΙ    της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ όπου γίνεται συγκέντρωση και προσφορά ρούχων – παπουτσιών – παιχνιδιών – τροφίμων και στις δύο νέες δραστηριότητες με τη δημιουργία των δύο χορωδιών της Παιδικής και της Μικτής.

Την εκδήλωση έκλεισε η νεοσύστατη Μικτή χορωδία της ΑΡΩΓΗΣ, που παρά την παρθενική της εμφάνιση, άφησε καταπληκτικές εντυπώσεις και χειροκροτήθηκε με ιδιαίτερη θέρμη απ’ τα παριστάμενα Μέλη και τους Φίλους των δύο Συλλόγων, αφού απέδωσε υπέροχα κάποια τραγούδια από τον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο υπό την καθοδήγηση της κας Μάμμου Ειρήνης. Την χορωδία συνόδεψε στο πιάνο η κα Αρσένου Χριστίνα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Λάρισας κ Κόκκαλης Βασίλης , ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ Κόκουρας Γιάννης, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Μπρέζας Ανδρέας και Παιδής Αθανάσιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ Γιαννόπουλος Ανδρέας, οι Αντιδήμαρχοι Τυρνάβου κ.κ Μάμμος Χρήστος, Μανδηλάς Λάσκος και Σακούτσιος Γεώργιος, ο επικεφαλής του συνδυασμού

” Η Πόλη που θελουμε”  και δημοτικός σύμβουλος κ. Αμάρι  Σαμερ- Αθανάσιος, οι δημοτικοι σύμβουλοι Νταβαρούκας Βασίλης και Χρυσοβέργης Κώστας, τοπικοί σύμβουλοι  ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Αμπελώνα κ. Κωτούλας Σταύρος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα Τούλα Μουγδή , ο Αρχηγός του 1ου συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ Πιτένης Μιχάλης, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Ουλάνης Αγησίλαος, αντιπροσωπεία του συνδέσμου Πελοποννησίων Ν. Λάρισας «Ο ΜΩΡΙΑΣ», αντιπροσωπεία της δομής Αμπελώνα  του ΑΡΙΣΤΕΑ και πλήθος μελών των δύο συλλόγων.

Μηνύματα με ευχές και χρόνια πολλά απέστειλαν οι Βουλευτές Λάρισας  Χαρακόπουλος Μάξιμος, Κέλλας Χρήστος , Μπίζιου Στέλλα και Λιακούλη Ευαγγελία

Πριν από την εκδήλωση της κοπής της πίτας ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα , πραγματοποίησε στις 9,30 το πρωϊ,  ομαδικό εκκλησιασμό, με επιμνημόσυνη δέηση και αρτοκλασία , στην μνήμη των εθελοντών αιμοδοτών μελών του συλλόγου που έχουν αποβιώσει.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο συλλόγων, ευχαριστούν τον Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αμπελώνα για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας, το Ζαχαροπλαστείο «ΒΥΖΑΝΤΙΟ» του κ. Δημήτρη Πατσιατζή για την προσφορά των πιτών , την εταιρεία Αφοί Μπρέζα Ο.Ε. για την προσφορά των αναψυκτικών, το αρτοποιείο του κ. Γκαμπέτα Στέλιου για τους άρτους και τα πρόσφορα  της αρτοκλασίας , το κατάστημα με είδη δώρων του κ. Καλαμπούκα Βασίλη για τα δώρα που προσέφερε και τον Γκουγκουστάμο Δήμητρη μέλος του Διοκητικού Συμβουλίου της ΑΡΩΓΗΣ για την κάλυψη της εκδήλωσης.

Ακολουθούν φωτογραφίες απ’ τον εκκλησιασμό των Μελών του Δ.Σ και από την εκδήλωση των Συλλόγων.

ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ-ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ
Κοινοποίηση
Scroll to Top