ΣΕΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ!!!

Φοιτητές εξ αίματος

exaimatosfoitites@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

14 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

«η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι στο χέρι σου»

Κάθε σταγόνα μετράει!

Ενημέρωση– Πρόσκληση

12 Ιουνίου, όλοι μαζί για το νέο ρεκόρ στην μεγαλύτερη κόκκινη σταγόνα των Εθελοντών Αιμοδοτών!

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι την μεγάλη γιορτή μας αυτή την Κυριακή 12/6/16 στις 19:30 μμ. στην Πλατεία Φάρου.

η αεροφωτογράφιση θα γίνει 20:00 με 20:30

Απλά για την συμμετοχή σας αρκεί να έρθετε με κόκκινο μπλουζάκι, πουκάμισο ή καπέλο και για τους μικρούς μας φίλους με ένα κόκκινο μπαλόνι, θα συμβάλει στον στόχο να ξεπεράσουμε το προηγούμενο ρεκόρ σχηματίζοντας την μεγαλύτερη κόκκινη σταγόνα Αγάπης ,  ως σύμβολο εθελοντικής προσφοράς αίματος για τον άγνωστο πάσχοντα.

Ετοιμάζουμε πυρετωδώς τις… γραμμές για την Μεγαλύτερη….. Κόκκινη Σταγόνα και σας περιμένουμε με την οικογένεια και τους φίλους σας, να γνωριστούμε ως εθελοντές συνεργάτες για τον ίδιο σκοπό, να ανταλλάξουμε σκέψεις, απόψεις, προτάσεις για την προσφορά καλύτερης ποιότητας παροχής υγείας στον πόνο του άλλου και της ζωή μας γενικότερα με την Εθελοντική προσφορά αίματος και παραγώγων !

Έχεις πολλούς λόγους για να έρθεις:

Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις γνώσεις μας στο μεγάλο θέμα, κάλυψης των αναγκών σε αίμα την περίοδο του καλοκαιριού μέσα από νέες περισσότερες δράσεις.

Θα μάθουμε τι ακριβώς χρειάζεται το ΠΓΝΕ  αίματα (ρέζους  + -), αιμοπετάλια και σε άλλα νοσοκομεία, Μυελό Οστών, για το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας και τι μπορεί να κρύβεται στα θεμέλια μιας νέας οικογένειας, πώς μπορούμε να βοηθήσουμε  φτιάχνοντας  ομάδες  εθελοντών αιμοδοτών

Θα παίξουμε διαδραστικά παιχνίδια που θα απογειώσουν το κέφι, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων παιδιών!

Θα παρουσιάσουμε μέρος από το βιωματικό μας  έργο, από τα 28 χρόνια προώθησης της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

για τον άγνωστο χρόνια πάσχοντα που έχει ανάγκη και δεν μπορεί να σε παρακαλέσει να τον βοηθήσεις γιατί είναι δέσμιος εφ όρου ζωής στη αιμομετάγγιση με το αίμα που με πόνο και αγωνία ψάχνει κάθε μήνα να το εξασφαλίσει.

Είχαν την ατυχία να ζουν σε μια χώρα που δεν μπόρεσε ποτέ να αποκτήσει αυτάρκεια αίματος και παραγώγων, είναι η χώρα του που εδώ και 35 χρόνια κάνει μόνο εισαγωγές από άλλες χώρες βάζοντας ενέχυρο την αξιοπρέπεια και την τροπή πληρώνοντας πρόστιμο.

Αν μπορείς  ανέβασέ την εκδήλωσή αυτή  στο twitter ή στο facebook.

Με αυτό τον τρόπο, η φωνή σου θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο για εκείνη την ημέρα!!

Και μην ξεχάσεις μαζί με τη φωτογραφία να μοιραστείς μαζί μας το δικό σου μήνυμα για την αιμοδοσία.

Δήλωσε συμμετοχή!

Για το Δ.Σ.

Αναστάσιος Κοντακίδης                                              Γεώργιος Δερμεντζόγλου

Πρόεδρος                                                                 Γραμματέας

Παγκόσμια  Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη 14 Ιουνίου

…για την Ιστορία

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Η 14Η Ιουνίου είναι η ημερομηνία γέννησης του γιατρού Καρλ Λαντστάινερ, πατέρα πρακτικά της αιμοδοσίας, που το 1900 ανακάλυψε τις ομάδες αίματος και αργότερα το Ρέζους.

Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Το αίμα μας ενώνει όλους /Bloodconnectusall», μήνυμα που προβάλλει την αλυσίδα αλληλεγγύης εθελοντής αιμοδότης – αίμα – ασθενής.

Στη χώρα μας μόνο το 52% του συλλεγομένου αίματος προέρχεται από εθελοντική αιμοδοσία, ενώ το 48% προέρχεται από δότες του συγγενικού περιβάλλοντος των ασθενών. Αντίθετα, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπη το αίμα προέρχεται κατά 95-100% από εθελοντές αιμοδότες. Επίσης, η Ελλάδα έχει πολύ ισχνή δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού και μικρό αριθμό εθελοντών δοτών οργάνων.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), ως αρμόδιος εθνικός φορέας για την προσέλκυση και διατήρηση εθελοντών αιμοδοτών και την εξασφάλιση επαρκών αποθεμάτων αίματος, οργανώνει Καμπάνια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για την εθελοντική αιμοδοσία.

Ο εθελοντισμός δεν είναι φιλανθρωπία, είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι καιρός και στη χώρα μας να αλλάξουμε την εικόνα, με συνεχή και συστηματική ενημέρωση που θα νικήσει την άγνοια, την αδιαφορία και το φόβο και θα μας εξασφαλίσει επάρκεια αίματος.

Στις 14 Ιούνη το Ε.ΚΕ.Α. διοργανώνει Ημερίδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, στην αίθουσα Νέοι Φούρνοι στον Πολυχώρο Τεχνόπολις στο Γκάζι ώρα 18.00 – 20.30. Στην Ημερίδα θα υπάρχει panel με συμμετοχή εθελοντών αιμοδοτών, γιατρών, πασχόντων και εκπαιδευτικών τονίζοντας το ρόλο όλων των εμπλεκόμενων στην αλυσίδα του εθελοντισμού στην αιμοδοσία.

Θα ακολουθήσει Συναυλία – Μουσικός Μαραθώνιος στις 21.00 με τη συμμετοχή μουσικών σχημάτων.

Την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε στο link

Μοιράσου τη ζωή  Δώσε αίμα

Κάθε φορά που προσφέρουμε αίμα, προστατεύουμε – βελτιώνουμε την υγεία μας και χαρίζουμε το πολυτιμότερο δώρο, που δεν κοστίζει όμως αξίζει όσο η ζωή του Άλλου.

Ναι στην τακτική μη Αμειβόμενη Εθελοντική Αιμοδοσία, προς τον άγνωστο χρόνιο πάσχοντα που δεν μπορεί να ζητιανεύει κάθε μήνα 4 μονάδες αίματος εφόρου ζωής!

Όχι στην κατευθυνόμενη, όχι στην αναπλήρωσης, όχι στην υποχρεωτική αιμοδοσία.

Η χώρα εκλιπαρεί τους πολίτες της για κατάθεση ανθρωπιάς προς όφελος των ασθενών συνανθρώπων που με αγωνία υπομένουν την λύτρωση.

Δίνουμε αίμα για να σταματήσουν επιτέλους οι εισαγωγές  αίματος και παραγώγων από άλλες χώρες, να αποκτήσουμε επιτέλους αυτάρκεια από Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

«Δεν πέθανε κανείς από έλλειψη αίματος , όμως κάτι πολύ ποιο χειρότερο συμβαίνει στην Ελλάδα σε βάρος των ασθενών και ιδιαίτερα των πολυμεταγγιζόμενων χρόνια πάσχοντες οι οποίοι  ταλαιπωρούνται αφάνταστα όταν από το λίγο αίμα που υπάρχει στα νοσοκομεία , το περισσότερο το παίρνει το ατύχημα μας και στις περισσότερες φορές χωρίς επιστροφή.

Στις σε όλες σχεδόν τις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομείων μας, στα ψυγεία τους δεν έχουν το απαιτούμενο αριθμό από όλες τις ομάδες αίματος,  για όλες τις μέρες, για όλους τους  ασθενείς,  με την απαιτούμενη ποσότητα μονάδων αίματος που χρειάζεται ο κάθε ασθενής» ..

Γίνε Τακτικός Εθελοντής Αιμοδότης τώρα, γίνε  μέλος στον τοπικό σου Σύλλογο !!!

Κοινοποίηση
Scroll to Top