ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Παρέμβαση προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστου Πρωτόπαπα στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη για την επαναλειτουργία της ανοιχτής αίθουσας αιμοληψιών του Ε.ΚΕ.Α.

                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστου Πρωτόπαπα στον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο

Πλεύρη για την επαναλειτουργία της ανοιχτής αίθουσας αιμοληψιών του Ε.ΚΕ.Α.

Σήμερα Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Χρήστος Πρωτόπαπας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. από πλευράς του θεώρησε χρέος του να θέσει επί τάπητος ένα και μοναδικό θέμα με σκοπό την εξεύρεση άμεσης λύσης στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, αυτό της αναστολής των αιμοληψιών στην ανοιχτή αίθουσα του Ε.ΚΕ.Α λόγω  έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι κύριο μέλημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η συνεχής εξασφάλιση μονάδων αίματος για τη κάλυψη των αναγκών των πασχόντων συνανθρώπων μας από Μεσογειακή Αναιμία με τον Υπουργό να διαβεβαιώνει ότι το φλέγον ζήτημα θα επιλυθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Από το γραφείο του Υπουργού, ορίστηκε εκ νέου ραντεβού με αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. στις 1 Μαρτίου, όπου θα δοθεί η δυνατότητα να συζητηθούν θεσμικά και ζωτικής σημασίας θέματα για την εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων- Μελών της.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι στη συνάντηση συμμετείχε και η ειδική συνεργάτιδα της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργικού γραφείου κ. Μαριλένα Σούκουλη, η οποία αποτελεί επί σειρά ετών αναπόσπαστο κομμάτι της Π.Ο.Σ.Ε.Α., όπου μέσω των δικών της ενεργειών ορίστηκε επιτυχώς η συνάντηση με τον Υπουργό και για το λόγο αυτό την ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς.

Με εκτίμηση,

                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.          

          Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

 Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                               Θεολόγος Χρ. Ζώτος

Κοινοποίηση
Scroll to Top