ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ Α. ΣΠΑΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α με απέραντη θλίψη αποχαιρετά τον εξαίρετο άνθρωπο, τον διακεκριμένο επιστήμονα και ένθερμο υποστηρικτή του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας Θεόδωρο Α. Σπανό, ιατρό-αιματολόγο, ο οποίος έφυγε προχθές από κοντά μας.

Ο εκλιπών είχε διαγράψει μία λαμπρή πορεία στον χώρο της ιατρικής προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμα του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως κορυφαίος επιστήμονας και ανώτατο στέλεχος του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» για περισσότερο από τριάντα χρόνια.

Είχε συγγράψει τέσσερα βιβλία, τρία αιματολογίας και ένα αφιερωμένο στην αιμοδοσία με τίτλο «αιμοδοσία – ύμνος στην κοινωνία», το οποίο αποτέλεσε μία ξεχωριστή φιλοσοφική ανάλυση του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Ο Θεόδωρος Α. Σπανός είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις για την εξέχουσα δράση και προσφορά του και μεταξύ άλλων είχε τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας, από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Δήμο Πατρέων.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Α. εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένειά του και αποφάσισε να αφιερώσει την επόμενη Αμφικτιονία στην μνήμη του.

                                                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

                                                          Ο Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέα

                                                    Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                               Ευαγγελία Ιωανν.  Κλούρα

Κοινοποίηση
Scroll to Top