ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

Δελτίο Τύπου

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας διοργανώνει σε συνεργασία με την Εταιρία Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Ν. Άρτας και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας, μια ξεχωριστή αιμοδοσία αφιερωμένη στη Μεσογειακή Αναιμία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας.

Η Μεσογειακή Αναιμία ή θαλασσαιμία είναι η νόσος που χαρακτηρίζεται από βαριά αναιμία ήδη από τη βρεφική ηλικία. Αποτελεί τον πιο συχνό τύπο αναιμίας στη χώρα μας. Ανήκει στις κληρονομικές ασθένειες – προκαλείται δηλαδή από ανωμαλίες των ερυθρών αιμοσφαιρίων που μεταβιβάζονται από τους γονείς στα παιδιά. Παρά τις προόδους της ιατρικής επιστήμης ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της μεσογειακής αναιμίας, παραμένει η συχνή μετάγγιση δεδομένου ότι ο οργανισμός αδυνατεί να συνθέσει αιμοσφαιρίνη. Οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία μεταγγίζονται σχεδόν κάθε 15-20 ημέρες με δύο και τρεις μονάδες αίματος κάθε φορά.

Πέντε λεπτά από το χρόνο μας είναι αρκετά για να σώσουν μια ζωή.

Σας περιμένουμε                             Τετάρτη 08 Μαΐου 2019

09:00-13:30

Σκουφά 79

Για όσους δεν το γνωρίζουν, όσοι πάσχουν από στίγμα μεσογειακής αναιμίας μπορούν να γίνουν αιμοδότες, εφόσον έχουν αιματοκρίτη μέσα στα επιτρεπόμενα όρια.

ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ - ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ
Κοινοποίηση
Scroll to Top