ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ 20ης ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών στο νομό Σερρών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΠΟΣΕΑ, με υπεύθυνο διοργάνωσης τον Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Και φέτος ¨η Φλόγα της Αγάπης” φώτισε τις καρδιές των Σερραίων και μετέφερε το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της απόλυτης εθελοντικής προσφοράς.

Την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο Σερρών την φλόγα υποδέχτηκαν ο Διοικητής κ. Φαρμάκης, ο υποδιοικητής κ. Πεγίδης και η διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα Κατερίνα με το υπόλοιπο προσωπικό.

Δεύτερος σταθμός η Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης όπου την υποδέχτηκε εκπρόσωπος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Στο Δημαρχείο Σερρών τους λαμπαδηδρόμος υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Χρυσάφης Αλέξανδρος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας κ. Πάνου- Αναστασιάδη Σωτηρία και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σερρών κ. Ρίζος Γιώργος.

Η επίσημη υποδοχή της Φλόγας στην πόλη των Σερρών έγινε στο Διοικητήριο από τον Αντιπεριφεριάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τους περιφερειακούς Σύμβουλους κ. Μπαλαξή Δημήτριο και κ. Περιστέρη Αικατερίνη

Επόμενο σημείο υποδοχής της Φλόγας το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών όπου το βωμό άναψε ο αστυνομικός Διευθυντής Βασιλκαρίδης Ιωάννης, Α΄ Υποδιοικητής ΑΔ Σερρών.

Τελευταίος σταθμός στην πόλη των Σερρών η πυροσβεστική Σερρών όπου τους λαμπαδηδρόμους υποδέχθηκε και άναψε το βωμό ο Υποδιοικητής  της ΠΥ Σερρών αντιπύραρχος Θεοδωρίδης Ανδρέας.

Σε όλα τα σημεία υποδοχής οι υπεύθυνοι τόνισαν τη συμπαράστασή και τη στήριξή τους στην προσπάθεια που καταβάλλεται στη χώρα μας ώστε να καταστεί επιτέλους αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Στην πόλη των Σερρών τη Φλόγα της αγάπης μετέφεραν φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Σερρών, λαμπαδηδρόμοι από την πυροσβεστική υπηρεσία, από το Δήμο Σερρών η Αντιδήμαρχος   Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας κ. Πάνου- Αναστασιάδη Σωτηρία, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Ρίζος Γιώργος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μανδρακιωτών Θεσ/νίκης Γιάννης Κερατίδης.

ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ

Το βράδυ η Φλόγα έφθασε στην Τερπνή όπου και διανυκτέρευσε. Τη μετέφεραν μοτοσικλετιστές του  Ομίλου Μοτοσικλετιστών Βισαλτίας. Πάνω από είκοσι μηχανές αφού έκαναν μία εντυπωσιακή διαδρομή σταμάτησαν  στην κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας και έδωσαν το δικό τους μήνυμα για την εθελοντική αιμοδοσία στους παρευρισκόμενους.

Συνέχισαν τη διαδρομή τους και αφού διέσχισαν τους δρόμους της Τερπνής, έφθασαν στην Πλατεία όπου τους περίμεναν επίσημοι και πλήθος κόσμου. Παρέδωσαν τη Φλόγα στους τρεις Τερπνιώτες εθελοντές αιμοδότες με μεγάλη προσφορά Παναγιώτη Ιωαννίδη, Μιχάλη Τσερβίστα και Γιώργο Καρούση του Αλεξάνδρου. Αυτοί με τη συνοδεία μαθητών του Δημοτικού σχολείου Τερπνής έφθασαν στην εξέδρα όπου άναψαν το βωμό και στις ομιλίες τους προέτρεψαν όλους, κυρίως τους νέους, να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο ιερέας του ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Τερπνής, πατέρας Δημήτριος Μεργιανιώτης, εκ μέρους του Δημάρχου ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής & οικονομικής Ανάπτυξης Λεωνίδας Ψαράς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής Αθανάσιος Μιχαλάκης, εκ μέρους της Διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Δήμητρας Σκαρλάτου και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού κ. Μαρίας Νούλη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Ευαγγελία Τρούπη-Κεραμυδά η οποία είχε και όλη την ευθύνη με τα παιδιά του Δημοτικού και το στολισμό του χώρου. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Μοτοσικλετιστών Βισαλτίας κ. Απόστολος Τσίγκας, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής κ. Βούλα Αγκαθά και από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Τερπνής η κ. Λίνα Τσερβίστα.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσ/νίκης Κωνσταντίνος Θ. Τσίκαλας, ως αντιπρόσωπος του Συλλόγου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Όλοι τόνισαν τη σημασία της πράξης της εθελοντικής αιμοδοσίας, απένειμαν τα εύσημα στο Σύλλογο Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης για το τεράστιο έργο που επιτελεί και ευχήθηκαν οι συνειδητοποιημένοι πλέον Τερπνιώτες αιμοδότες να αυξηθούν και να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Υποδομών κ. Θεόδωρος Βαδικόλιος  η αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βάνα Πλιάκου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Απόστολος Ντόλκος.

ΣΤΗ ΝΙΓΡΙΤΑ

Σε μία κατάμεστη από κόσμο Πλατεία Νιγρίτας η Φλόγα της 20ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών έκλεισε το ταξίδι της στο νομό Σερρών, ανοίγοντας την τελετή λήξης των Πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ” 2022.

Εθελοντές Αιμοδότες με μεγάλη προσφορά από τους αιμοδοτικούς Συλλόγους του Δήμου Βισαλτίας μετέφεραν τη Φλόγα της Αγάπης στην Κεντρική Πλατεία, όπου ο Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός άναψε το βωμό.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Τσίκαλας Κων/νος, ως αντιπρόσωπος του Συλλόγου στην ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών), έδωσε το στίγμα της 20ης Λαμπαδηδρομίας και τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης του κόσμου στην ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Ανθής η κ. Πόρα Ματίνα, από το Σύλλογο Βέργης ο κ. Ζέτας Αλέκος, από τον Ορειβατικό Σύλλογο η κ. Κατσούλη-Σκεφαλέ Δέσποινα, από το Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ η κ. Ανοιξιά Πέγου, από το Σύλλογο Τραγιλιωτών Θεσ/νίκης η κ. Σταυρούλα Σταγιά

Τους χαιρετισμούς έκλεισε ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός ο οποίος επεσήμανε την αξία της προσφοράς αίματος, ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες.

Συμμετείχαν οι αιμοδοτικοί Σύλλογοι : Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ανθής, Σύλλογος Βέργης, Πολιτιστικός Σύλλογος Δημητριτσίου, Ορειβατικός Σύλλογος Νιγρίτας, Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Βισαλτίας, Σύλλογος Σησαμιωτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης και Σύλλογος Αιμοδοτών Φλαμπούρου.

Ακολούθησε το πρόγραμμα λήξης των Γερακινείων με τη μεγάλη συναυλία του Στέλιου Ρόκκου.

Το πρωί στα πλαίσια της 20ης Λαμπαδηδρομίας διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βισαλτίας ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  από την κινητή Μονάδα του Νοσοκομείου Σερρών με την Διευθύντρια κ. Κατερίνα Τζιούρα.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης ως διοργανωτής της 20ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Σερρών, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της. Συγκεκριμένα :

Τους εθελοντές λαμπαδηδρόμους, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών και την Διευθύντρια Κατερίνα Τζιούρα για την άψογη συνεργασία μας, την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Σερρών για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διακίνηση των λαμπαδηδρόμων μέσα στην πόλη, την δασάρχη Σερρών κ. Ειρήνη Ιασωνίδου για τη διάθεση οχήματος μεταφοράς του βωμού με οδηγό τον κ. Φίλιππο Καραμανλίδη, τον κ. Μπλιόγκαρα Ευστάθιο για τη διάθεση αυτοκινήτου που μετέδιδε συνθήματα αιμοδοσίας, τους Τοπικούς φορείς της Τερπνής για την άψογη συνεργασία μας, το Δήμο Βισαλτίας και τις τεχνικές του Υπηρεσίες, τον κ. Κεραμυδά Παναγιώτη για τη διάθεση της μικροφωνικής του εγκατάστασης, τον κ. Παπαγεωργίου Βασίλη για τη βιντεοκάληψη της εκδήλωσης της Τερπνής, τους μοτοσικλετιστές του Ομίλου Βισαλτίας, όλους τους αιμοδοτικούς Συλλόγους του Δήμου Βισαλτίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top