ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – 13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

13η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

Για 13η συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, διοργανώνουν την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η “Φλόγα της Αγάπης” περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα, αλλά και τις γειτονικές μας χώρες Αλβανία και Τουρκία, μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη.

Σκοπός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Ξεκίνησε στις 1 Αυγούστου από την Κοζάνη  όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής και κατόπιν η Φλόγα δόθηκε τιμητικά στους Αιμοδότες εκπροσώπους του Σ.Ε.Α. Ξυλοκάστρου Κορινθίας (εμπνευστών του θεσμού της Λαμπαδηδρομίας) για να μεταφερθεί στο Ξυλόκαστρο, και να ξεκινήσει το ταξίδι της σ΄ όλη την Ελλάδα με κατάληξη στις 25 Σεπτεμβρίου την πόλη της Λαμίας, όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 28ης Αμφικτιονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Στα πλαίσια της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ο Νομός Σερρών υποδέχεται την Φλόγα της Αγάπης, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ στην πόλη των Σερρών, με διανυκτέρευση στην Τερπνή, και το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στη Νιγρίτα στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2015.

Παρακαλούμε να καλύψετε δημοσιογραφικά το πολύ σπουδαίο αυτό γεγονός για τo νομό  μας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην επίτευξη του στόχου, που είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στην ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Με τιμή

Ο Υπεύθυνος της Λαμπαδηδρομίας
Αλέξανδρος Τσελεπής τηλ. 6977700469

Κοινοποίηση
Scroll to Top