Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Ν. Νικολόπουλο

Ο βουλευτής Αχαΐας, Γενικός Γραμματέας των ΑΝ.ΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Ο κ. Νικολόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Πρωτόπαπα, για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η Π.Ο.Σ.Ε.Α. και οι Σύλλογοι Μέλη της για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτάρκειας της χώρας σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, με στόχο την απεξάρτησή μας από τις εισαγωγές αίματος και ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική οικονομία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πρωτόπαπας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι μέλη της, καταβάλλουν την τιτάνια αυτή προσπάθεια, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη από την πλευρά της πολιτείας, αφού η Π.Ο.Σ.Ε.Α. αν και με νόμο είναι θεσμικός και στρατηγικός εταίρος του Υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχουν θεσμοθετημένοι πόροι για την ενίσχυσή της.

Επίσης ο κ. Νικολόπουλος ενημερώθηκε για το εργοστάσιο κλασματοποίησης του πλάσματος, το οποίο κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο 11,5 εκ. ευρώ και παραμένει κλειστό από το 2002 σε βάρος και της Εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας, αφού η λειτουργία του εργοστασίου κλασματοποίησης του πλάσματος θα εξασφάλιζε δωρεάν πολύτιμα φάρμακα-παράγωγα του αίματος στους Έλληνες ασθενείς.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε τον θαυμασμό του για το έργο και την κοινωνική προσφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και δεσμεύτηκε να ενισχύσει με παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα το έργο της, αρχής γενομένης με την κατάθεση των σχετικών ερωτήσεων στην Βουλή.

Κοινοποίηση
Scroll to Top