ΣΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

«Βασίλεψε»  ο Αιμοδοτικός Σύλλογος

Παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη  η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αιμοδοτικού Συλλόγου της Επαρχίας Φαρσάλων.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Αιμοδοτικού κ. Σούλα Λούκουτου η οποία αναφέρθηκε στην παρουσία του Συλλόγου στα 30 και πλέον  χρόνια της δράσης του  κάνοντας μία μικρή ιστορική αναδρομή και τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ο σκοπός του Αιμοδοτικού συλλόγου είναι πάνω από όλα χαραγμένος στις συνειδήσεις όλων όσων στοιχειοθετούν την ύπαρξή του και δεν είναι άλλος από την ανθρωπιστική προσφορά.

Σε μια εποχή όπου οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί  είναι δύσκολες για όλους, εμείς στα Φάρσαλα απαντάμε με …αλληλεγγύη και …δεσμούς αίματος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε τον Αιμοδοτικό αποδεικνύοντας όλοι οι Φαρσαλινοί έμπρακτα τη συμπαράσταση μας προς τον διπλανό μας. Η φετινή χρονιά έκλεισε με άνοδο στις φιάλες αυτό όμως δεν μας κάνει να επαναπαυόμαστε. Με συνεχή δουλειά και ενημέρωση μπορούμε ακόμη καλύτερα.

Έχοντας πίστη σε αυτή την ανθρωπιστική προσφορά θα πρέπει ο καθένας από εμάς να στραφεί στο οικογενειακό, φιλικό, συγγενικό και εργασιακό περιβάλλον του και να επιδιώξει να ευαισθητοποιήσει και άλλους και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Με την τακτική προσέλευση στις αιμοδοσίες του συλλόγου θα πρέπει να γίνουμε παράδειγμα προς όλους τους συντοπίτες μας μεταλαμπαδεύοντας την έννοια της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το αίμα είναι ανάγκη καθημερινή που δεν έχει διακοπές και αργίες. Η προσπάθεια όλων μας είναι επιτακτική πρέπει όλοι να συνδράμουμε ώστε όλοι να γίνουμε εθελοντές αιμοδοτές. Εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι υγείας και ηλικίας θα πρέπει μια φορά το χρόνο να προσερχόμαστε στις εθελοντικές αιμοδοσίες για να έχουμε την ιδιότητα του εθελοντή αιμοδότη.

Το να βρεθεί κάποιος σε ανάγκη μετάγγισης είναι πολύ πιθανό και για αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε τους συντοπίτες μας. Αυτή η διαρκής υπενθύμιση είναι το καλύτερο για έναν άνθρωπο που αγαπάμε και ειλικρινά ενδιαφερόμαστε. Με τον τρόπο αυτό θα τους έχουμε διαφυλάξει από περιττές περιπέτειές δίνοντάς τους την ευκαιρία να νιώσει το μεγαλείο της προσφοράς και της ικανοποίησης στον συνάνθρωπο».

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος ο οποίος ως μέλος του πρώτου ΔΣ του Συλλόγου εξήρε το έργο του Συλλόγου που συνεχίζει να κυριαρχεί ως ένας από τους εθελοντικούς συλλόγους της χώρας. Ενώ τόνισε το σπουδαίο έργο που υλοποιούν όλοι οι σύλλογοι της επαρχίας μας.

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Τύμπας που συνεχάρη με τη σειρά του το έργο του συλλόγου ευχόμενος κάποια στιγμή σύντομα η χώρα να γίνει αυτάρκης σε αίμα.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε βράβευση των ενεργών αιμοδοτών της ομάδας Όμικρον

Το φλουρί αντιστοιχούσε σε μία γυναικεία τσάντα που κέρδισε η κ. Μάγδα Κυριαζή.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ημέρα Πέμπτη ο σύλλογος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Κοινοποίηση
Scroll to Top