ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ

Ενημερωτικές ομιλίες σε σχολεία του Ν. Άρτας για την εθελοντική αιμοδοσία

Μετά την επιτυχημένη δράση ενημέρωσης σε σχολεία του Νομού Άρτας, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών συνέχισε για δεύτερη χρονιά τις ενημερωτικές ομιλίες για την εθελοντική αιμοδοσία. Και αυτή τη χρονιά, στήριξαν την προσπάθεια του Συλλόγου το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και συγκεκριμένα: τη Διευθύντρια του Τμήματος Αιμοδοσίας κυρία Ελένη Παππά, την επισκέπτρια υγείας κυρία Σπυριδούλα Χαλκιά, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κύριο Ευάγγελο Χαρμπή και τους γιατρούς κύριο Καραγιάννη, κύριο Γκανάρα, κυρία Καψάλη και κυρία Χουλιάρα.

Για τη σχολική χρονιά 2016-2017, ο Σύλλογος έδωσε προτεραιότητα στα Γυμνάσια και στα Λύκεια του νομού και στη συνέχεια σε δημοτικά σχολεία, ολοκληρώνοντας έτσι ομιλίες συνολικά σε 18 σχολεία και ενημερώνοντας περισσότερους από 1.000 μαθητές. Πιο συγκεκριμένα, βρεθήκαμε και ενημερώσαμε για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας τα παρακάτω σχολεία:

– 9 Γυμνάσια (1ο, 3ο, 4ο και 5ο Γυμνάσιο Άρτας, Παναγιάς Διάσελλου, Ανέζας, Κωστακιών, Φιλοθέης, Γραμμενίτσας)

– 5 Λύκεια (1ο, 3ο και 4ο Λύκειο Άρτας, 1ο ΕΠΑΛ, Παναγιάς Διάσελλου)

– 4 δημοτικά σχολεία (1ο και 6ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας, Νεοχωρίου, Παναγιάς Διάσελλου)

Ο σκοπός των ομιλιών αυτών είναι:

1) οι μαθητές να ενημερωθούν για την εθελοντική κοινωνική προσφορά και το ρόλο της στην κοινωνία, να υιοθετήσουν στάσεις ζωής που στην ενήλικη ζωή τους θα τους εντάξει μέσα στην ομάδα των εθελοντών και ειδικότερα των εθελοντών αιμοδοτών.

2) να υπενθυμίσουμε στους γονείς ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια ακίνδυνη πράξη, την οποία θα πρέπει να υιοθετήσουν και οι ίδιοι, δίνοντας έτσι το παράδειγμα στα παιδιά τους.

3) να υπενθυμίσουμε στους εκπαιδευτικούς ότι ο ρόλος τους δεν περιορίζεται σε αυστηρά πλαίσια αλλά έχουν την υποχρέωση να μιλάνε στους μαθητές για την αξία του εθελοντισμού γενικότερα, διαμορφώνοντας με αυτό τον τρόπο στάσεις ζωής. Το σωστό σχολείο μορφώνει, καλλιεργεί δεξιότητες, διαμορφώνει συμπεριφορές, ανοίγει ορίζοντες.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τόσο τη Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης όσο και τους Διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς για την άριστη συνεργασία τους. Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας για την οικονομική της στήριξη στην εκτύπωση έντυπου υλικού για παιδιά.

Να σημειώσουμε ότι για 3η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται Διαγωνισμός Ζωγραφικής και Χειροτεχνίας για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων του νομού Άρτας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου). Καλούμε όλα τα σχολεία να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το Δ.Σ. του ΣΕΑ Άρτας

Κοινοποίηση
Scroll to Top