ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Κάθε χρόνο, στις 14 Ιουνίου, χώρες από όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Φέτος η Ελλάδα, με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, έχει αναλάβει τη διοργάνωση του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην υπενθύμιση ότι η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι μια ευκαιρία για να τιμήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που προσφέρουν ζωή εθελοντικά και τακτικά. Το σύνθημα της εκστρατείας για το 2018 είναι: «Να είσαι εκεί για τον άλλον. Δώσε αίμα. Μοιράσου τη ζωή!».

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Άρτας για άλλη μια χρονιά διοργανώνει εκδηλώσεις με τη συμμετοχή όλων των τοπικών φορέων και της κοινωνίας:

Δευτέρα 11 Ιουνίου (17:30, στάδιο Άρτας): Τουρνουά ποδοσφαίρου, σε συνδιοργάνωση με την ΕΠΣ Άρτας.
12 και 14 Ιουνίου (09:00-13:30, Σκουφά 79): Εθελοντική Αιμοδοσία
Τετάρτη 13 Ιουνίου (19:30, Αίθουσα Μακρυγιάννη): Ομιλία και βράβευση εθελοντών αιμοδοτών σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ο Μακρυγιάννης». Θα μιλήσουν η Κωνσταντίνα Ντέτσικα, Βιοπαθολόγος, επικουρική ιατρός στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και η Ουρανία Τρομπούκη, εθελόντρια αιμοδότρια. Θα βραβευτούν εθελοντές αιμοδότες και φορείς που συμβάλλουν στη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Παράλληλα, διοργανώνονται οι εξής διαγωνισμοί:

Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής για μαθητές δημοτικών σχολείων, όπου καλούνται να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο ποίημα, παραμύθι, θεατρικό ή επιστολή στον αιμοδότη.
Διαγωνισμός Βίντεο για μαθητές γυμνασίων και λυκείων, όπου καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο με μέγιστη διάρκεια έως τριών λεπτών.
Διαγωνισμός Φωτογραφίας ανοιχτός σε όλους, όπου καλούνται να στείλουν την πιο έξυπνη φωτογραφία με το φετινό σύνθημα: Be there for someone else. Give blood: 14/06/2018.

Σε όλες τις εκδηλώσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης και δειγματοληψίας για τη δωρεά μυελού των οστών, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ-Χάρισε ζωή.

Τέλος, γκράφιτι με θέμα την αιμοδοσία θα πλαισιώσουν δημόσιους τοίχους σε διάφορα σημεία της πόλης με τη συμμετοχή εθελοντών graffiti artists.

Οι εκδηλώσεις γίνονται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και του Δήμου Αρταίων.

Στις αιμοδοσίες συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

– ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ

– ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΤΑΣ

– ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡΤΑΣ

– ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

– ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

– ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ

– ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ

– ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ Ν. ΑΡΤΑΣ

– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ Ε.Ε.Σ. ΑΡΤΑΣ

– ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δ.Ε.Υ.Α. ΑΡΤΑΣ

– ΕΠΙΣΤΗΘΙΟΙ ΦΙΛΟΙ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ

– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Οι αιμοδοσίες γίνονται πάντα με τη στήριξη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και είναι ανοιχτές για το κοινό. Όσοι προσέλθουν να αιμοδοτήσουν, καλούνται να φέρουν ταυτότητα και ΑΜΚΑ για την εγγραφή τους στο νέο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών.

Σας περιμένουμε στη μεγαλύτερη γιορτή του εθελοντή αιμοδότη. Εκπλήξεις και δώρα περιμένουν τόσο τους μικρούς μας φίλους όσο και τους εθελοντές αιμοδότες!

Για μια πόλη αυτάρκη σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!

ΤΟ Δ.Σ. του ΣΕΑ ΑΡΤΑΣ

Κοινοποίηση
Scroll to Top