ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΗΣ – Φώτισε το Νομό Σερρών η “ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ” της 21ης Λαμπαδηδρομίας

ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Για μία ακόμη χρονιά ο Νομός Σερρών υποδέχτηκε τη φλόγα της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ).

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 την υποδέχτηκε η πόλη των Σερρών.

Πρώτος σταθμός το Νοσοκομείο Σερρών και ο σταθμός Αιμοδοσίας. Την υποδέχτηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Φαρμάκης, ο διευθυντής της ιατρικής Υπηρεσίας κ. Βλάχος, η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Ακολούθησε η Ιερά Μητρόπολη Σερρών & Νιγρίτης όπου την υποδέχτηκε εκπρόσωπος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεολόγου.

Επόμενος σταθμός το Δημαρχείο Σερρών με τον Δήμαρχο κ. Χρυσάφη και την Αντιδήμαρχο κ. Πάνου.

Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο από τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Σπυρόπουλο παρουσία της τομεάρχη Πολιτισμού κ. Περιστέρη, του εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου για θέματα υγείας κ. Μπαλαξή, και τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Διπλωματικού & Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Πολυδωράκη.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών τη Φλόγα υποδέχτηκε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής & Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών κ. Καραγιαννίδης.

Η διαδρομή της Φλόγας στην πόλη των Σερρών έκλεισε στην Πυροσβεστική υπηρεσία Σερρών, όπου την υποδέχτηκαν ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών αντιπύραρχος κ. Θεοδωρίδης και το προσωπικό.

Τη Φλόγα μετέφεραν Λαμπαδηδρόμοι από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Ν. Σερρών, σπουδαστές των ΤΕΦΑΑ Σερρών, από τον Ερυθρό Σταυρό, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και από την κολυμβητική ομάδα SIRIS Academy.

Το βράδυ της ίδιας μέρας η Φλόγα έφτασε στην Τερπνή όπου την υποδέχτηκαν αρχές και πλήθος κόσμου. Την μετέφεραν μοτοσικλετιστές του Συλλόγου Μοτοσικλετιστών του δήμου Βισαλτίας.

Την παρέλαβαν οι Τερπνιώτες αιμοδότες με μεγάλη προσφορά  Γιαννακούδης Δ. Γιάννης, Νούλη Αλ. Αφροδίτη, Τρούπης Γ. Μίμης, οι οποίοι άναψαν το βωμό συνοδευόμενοι από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής.

Χαιρετισμούς απηυθύναν : ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Αθανάσιος Μιχαλάκης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Ειρήνη Τσιώνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Μαρία Νούλη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής κ. Βούλα Αγκαθά, η εκπρόσωπος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Τερπνής κ. Λίνα Τσερβίστα, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Τερπνιωτών κ. Παναγιώτης Μπάγγαλας και ο παλαίμαχος εθελοντής Αιμοδότης κ. Σταύρος Σιαμάκης.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 τη Φλόγα της Αγάπης υποδέχθηκε η πόλη της Νιγρίτας κατά την τελετή λήξης των Γερακινείων 2023, με καλεσμένη τη γνωστή και αγαπημένη τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή.

Σε μία κατάμεστη Πλατεία τη Φλόγα μετέφεραν λαμπαδηδρόμοι από τους Αιμοδοτικούς Συλλόγους του Δήμου Βισαλτίας. Το βωμό άναψε ο Δήμαρχος Βισαλτίας  κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και χαιρετισμούς απευθύναν για τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Ανθής η κ. Ματίνα Πόρα, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Παρασκευής & Απανταχού Ξυλοτρονών ο κ. Παναγιώτης Νασκούδης, για το Σύλλογο Βέργης ο κ. Αλέκος Ζέτας, για τον Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, για τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Βισαλτίας η κ. Ανοιξιά Πέγου και για το Σύλλογο Τραγιλιωτών Θεσσαλονίκης η κ. Δροσούλα Κυργίδου.

Μετά από την σεμνή τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης ακολούθησε το πρόγραμμα λήξης των Γερακινείων 2023 με την ανεπανάληπτη Δέσποινα Βανδή που ξεσήκωσε τον κόσμο.

Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης ως διοργανωτής της 21ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο νομό Σερρών αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της.

Συγκεκριμένα : τους Εθελοντές λαμπαδηδρόμους, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών και την Διευθύντρια Κατερίνα Τζιούρα για την άψογη συνεργασία μας και τη διάθεση αυτοκινήτου με οδηγό το Σταύρο Ιωάννου για τη μεταφορά του βωμού στα διάφορα σημεία υποδοχής , την Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία Σερρών για την πολύτιμη βοήθειά τους στην διακίνηση των λαμπαδηδρόμων μέσα στην πόλη των Σερρών, τον παλαίμαχο Τερπνιώτη Εθελοντή Αιμοδότη Σταύρο Σιαμάκη για τη διάθεση και οδήγηση του αυτοκινήτου του, ώστε να μεταδίδονται συνθήματα υπέρ της Αιμοδοσίας,αλλά και την πολύτιμη βοήθειά του καθ΄ όλο το διήμερο, το Δήμο Βισαλτίας και τις τεχνικές του Υπηρεσίες για την εξέδρα και τις καρέκλες, την Επιτροπή Πανηγύρεως Ζωοδόχου Πηγής και τον Βαλάντη Κασαμπαλή για τη διάθεση της μικροφωνικής, τους μοτοσικλετιστές του Συλλόγου της Βισαλτίας, το πρατήριο υγρών καυσίμων του κ. Αγγελάκη για την προσφορά σε στουπί και όλους τους αιμοδοτικούς Συλλόγους του Δήμου Βισαλτίας.

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top