ΣΕΑ ΡΟΔΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

O Παγκόσμιος Οργανισμό Υγείας, σε συνεννόηση με τον Ερυθρό Σταυρό, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος, όρισε την 14η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Την γενέθλια ημέρα του Καρλ Λαντστάινερ, του αυστριακο-αμερικανού γιατρού και βιολόγου που ανακάλυψε τις κύριες ομάδες αίματος και τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ ιατρικής το 1930, τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης. Ο άνθρωπος που προσωποποιεί την πιο ειλικρινή έκφραση αλληλεγγύης και πολιτισμού: την προσφορά ζωής σε κάποιον τον οποίο δεν γνωρίζει, ούτε και θα γνωρίσει ποτέ.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Αγ. Εφραίμ» θέλει να αφιερώσει την ημέρα σε όσους ευαισθητοποιούνται και δίνουν ζωή από τη ζωή τους στον συνάνθρωπο που δοκιμάζεται σε κάποιο έκτακτο γεγονός της ζωής του (χειρουργείο λόγω ατυχήματος, προγραμματισμένη επέμβαση), είτε καθημερινά στις αναγκαίες μεταγγίσεις λόγω θαλασσαιμίας (θαλασσινής αναιμίας). Με ιδιαίτερη χαρά μνημονεύουμε τους πολυάριθμους συμπολίτες μας που μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του COVID-19 συνέχισαν να επιδεικνύουν την αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και να αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες γεννούν πολιτισμό, όταν τον πολιτισμό τον φέρουμε μέσα μας.

Ευχόμαστε ότι η οικογένεια των Εθελοντών Αιμοδοτών θα συνεχίσει να μεγαλώνει, ώστε να συνεχίζει να μεγαλώνει η ελπίδα και η πίστη στον Άνθρωπο. Για όσους και όσες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον Σύλλογο και τη δράση του, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2241069444.

ΣΕΑ ΡΟΔΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
ΣΕΑ ΡΟΔΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ
Κοινοποίηση
Scroll to Top