ΠΕΝΕΑ – 13ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ INTERNATIONAL YOUTH COMMITTEE

Αθήνα, 06 – 09 -2013
Αρ. Πρωτ.:  33

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι δράσεις του 13ου παγκόσμιου συνεδρίου της  International Youth Committee αποπερατώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2013, ενδυναμώνοντας τις δραστηριότητες και εμπλουτίζοντας την ατζέντα των στόχων του εθελοντικού κινήματος στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια του forum μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, οι αντιπρόσωποι της Ελληνικής αποστολής ξεναγήθηκαν στους χώρους ενός υποδειγματικού σταθμού αιμοδοσίας κι επεξεργασίας των μονάδων αίματος.

Οι εικόνες και οι σκέψεις που εντυπώθηκαν συνάδουν απόλυτα με τις έννοιες της τεχνολογικής προόδου, της συντονισμένης κι οργανωμένης προσπάθειας περί της ευαισθητοποίησης των εθελοντών αιμοδοτών, καθώς και της βέλτιστης παροχής ολοκληρωμένων ιατρικών υπηρεσιών. Στα πλαίσια του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αποκομίσουν πρωτότυπες ιδέες και τρόπους μετάδοσης των μηνυμάτων της εθελοντικής αιμοδοσίας. Αυτή η γνωστική και πρακτική εμπειρία, θα αξιοποιηθεί προς όφελος των ιδανικών του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα, που εκπροσωπείται από την Π.Ο.Σ.Ε.Α. και την Π.Ε.Ν.Ε.Α. Τα μέλη της αποστολής παρουσίασαν τις δράσεις και τους στόχους της ομοσπονδίας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στις ενέργειες που αφορούν τους νέους.

Οι προσπάθειες αυτές, εκπληρώνονται μέσα από τη Π.Ε.Ν.Ε.Α. και τις εκάστοτε επιτροπές νέων των συλλόγων, χωρίς την συνεισφορά των οποίων δε θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε στο σημερινό επίπεδο συνεργασίας και αποτελεσματικότητας. Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση των προσπαθειών της ΠΕΝΕΑ και υποδεικνύει την αξία του έργου που προσφέρει, είναι η ανάδειξη του κυρίου Ταντσίδη Δημήτρη, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Π.Ε.Ν.Ε.Α., στη θέση του γενικού γραμματέα της IYC.

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γραμματέας

Μπονάτσος Κωνσταντίνος                                                                           Τόλιος Γιάννης

Κοινοποίηση
Scroll to Top