ΠΕΝΕΑ – Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή της χώρας μας στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

ΘΕΜΑ: Δελτίο Τύπου: Συμμετοχή της χώρας μας στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

Νέες και νέοι από 12 χώρες συμμετείχαν στο 16ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών που φέτος για πρώτη φορά έλαβε χώρα στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στο Λίβανο. Το Συνέδριο διεξήχθη από τις 24 έως τις 28 Αυγούστου και την ΠΕΝΕΑ εκπροσώπησαν η Ευγενία Βλάχου (αντιπρόεδρος ΠΕΝΕΑ) και ο Δημήτρης Ταντσίδης (μέλος ΠΕΝΕΑ και γραμματέας της Παγκόσμιας Επιτροπής Νέων για το 2013-2016).

Κύρια θέματα συζήτησης των συνέδρων ήταν τόσο η προσέλκυση νέων εθελοντών αιμοδοτών όσο και η διατήρηση των υπαρχόντων. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από ειδικούς πάνω σε θέματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εθελοντών, ενώ σπουδαίας σημασίας ήταν η ομιλία ενός εθελοντή αιμοδότη και ενός πολυμεταγγιζόμενου, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από τη δική τους πλευρά ο καθένας. Αξιοσημείωτη ήταν η χρήση «παιχνιδιών-προκλήσεων» που στόχο είχαν τη συνεργασία μεταξύ των 55 συμμετεχόντων από όλες τις χώρες, καθώς και την αποδοχή του διαφορετικού, την επίγνωση και συνειδητοποίηση των ταλέντων του καθενός, με απώτερο σκοπό την αξιοποίησή τους για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα . Οι σύνεδροι είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τον λιβανέζικο πολιτισμό και τα όμορφα αξιοθέατα του τόπου, που για πολλούς από μας είναι άγνωστα.

Ως εμπειρία και ως συμπέρασμα καταδείχθηκε η μέγιστη αξία της προσφοράς αίματος. Μεγαλύτερο συμπέρασμα όλων όμως ήταν το εξής: όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής, θρησκεύματος, φύλου, πεποιθήσεων έχουν μια κοινή επιθυμία. Αυτήν της διασφάλισης της υγείας τους, που θα επιτευχθεί ακόμα καλύτερα με την εθελοντική προσφορά αίματος. Στόχος μας κανείς να μην το στερηθεί παγκοσμίως , όποτε κι αν το χρειαστεί.

Blood connects us all! Yalla…!

Κοινοποίηση
Scroll to Top