ΣΕΑ ΑΜΠΕΛΩΝΑ – 20η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ: ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΡΟΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ “Η ΕΛΠΙΔΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Με την αθρόα, συγκινητική και ανιδιοτελή προσέλευσή των, οι  Εθελοντές Αιμοδότες, έστειλαν σήμερα  από τον Αμπελώνα ηχηρό μήνυμα Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης!

Αυτή η συγκινητική παρουσία και η Ευγενική Αιμοπροσφορά τόσων ανθρώπων αποτελεί την καλύτερη τιμή για τις θυσίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού και Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ παράλληλα  συμβάλλουν σημαντικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα  και στην  σωτηρία πασχόντων Συνανθρώπων μας!

Με μεγάλη και αθρόα προσέλευση και ιδιαίτερα νέων εθελοντών αιμοδοτών και χωρίς κανένα πρόβλημα, αφού τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου φρόντισαν όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες,  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25-09- 2022 στην Κεντρική Πλατεία του Αμπελώνα  η 98η εθελοντική αιμοδοσία των κατοίκων του Αμπελώνα για το φθινόπωρο 2022.

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, απ’ τους προσερχόμενους αιμοδότες που  έφτασαν τους ογδόντα  πέντε (85) δώδεκα (12) εθελοντές προσήλθαν για 1η φορά.

Τους αιμοδότες αυτούς που προσέφεραν το αίμα τους σ’ αυτή την αιμοδοσία της “ΕΛΠΙΔΑΣ” το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστεί θερμά, τους συγχαίρει από καρδιάς για την προσφορά τους και προβάλλει την πράξη τους ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής.

Την Πρόεδρο κ. Ελισάβετ Καρανίκα και την ομάδα Ερυθροσταυριτισσών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, ευχαριστούν Θερμά, ο Πρόεδρος και το Δ/Σ του Συλλόγου, που με την εμπειρία, την Ευγενική τους διάθεση για προσφορά και το υψηλό αίσθημα ευθύνης απ’ το οποίο διαπνέονται, συνέβαλαν τα μέγιστα στη μεγάλη της επιτυχία!

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. εκφράζουν τις πολύ θερμές ευχαριστίες και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Λάρισας, στον εξαίρετο Γιατρό κ.Ναούμ(Μάκη) Σταμπουλζή

καθώς και στις δύο ακούραστες νοσηλεύτριες, τις κ.κ. Κουμπούρα Αγλαΐα και Σάλτα Αρετή, που χάρη στην ευσυνειδησία τους και στο υψηλό αίσθημα ευθύνης, από το οποίο διακατέχονται, η χθεσινή Αιμοληψία πραγματοποιήθηκε ομαλά και με πολύ μεγάλη επιτυχία!

Παράλληλα, σήμερα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε και η άλλη μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” για την υποδοχή της φλόγας της 20ης Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στον Αμπελώνα.

Τη φλόγα οδήγησαν από την είσοδο της πόλης μέχρι την Κεντρική Πλατεία Εθελοντές Λαμπαδηδρόμοι, περιθαλπόμενα παιδιά του Κέντρου κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Θεσσαλίας του παραρτήματος ΑΜΕΑ Λάρισας της δομής Αμπελώνα με τους συνοδούς των, πρόσκοποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα,  μαθητές των 1ου, 2ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων Αμπελώνα,  Αθλητές  Συλλόγων της πόλης και μέλη του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης, όπου έλαβε χώρα μία μικρή και λιτή, αλλά ζεστή και μεστή περιεχομένων και μηνυμάτων τελετή, για την υποδοχή της και το άναμμα του βωμού.

Τους λαμπαδηδρόμους συνόδευαν και προστάτευαν δύο περιπολικά του Α.Τ. Τυρνάβου, ένα αυτοκίνητο του Ε.Κ.Α.Β. Λάρισας, καθώς και  μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες Λαμπαδηδρόμους και όλους τους παρευβρισκόμενους στην τελετή  στο άναμμα του βωμού, αναφέρθηκε στο σκοπό για τον οποίο πραγματοποιήθηκε η 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία. Στη συνέχεια την εκδήλωση χαιρέτησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος σε θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πινακάς Βασίλειος, καθώς και η κα Ειρήνη Μάνη, μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης. Οι παραπάνω ομιλητές, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, συνεχάρησαν  τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, για το σημαντικό έργο που επιτελούν, καθώς και τους αιμοδότες και τους Λαμπαδηδρομείς που συμμτείχαν στην εκδήλωση και αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στον σκοπό και την σημασία της 20ης  Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας και στην πολύ σημαντική συμβολής της στο αιμοδοτικό κίνημα!

Στην εκδήλωσης παραβρέθηκαν ακόμα, οι Βουλευτές Ν. Λάρισας κ.κ. Βασίλης Κόκκαλης και Ευαγγελία Λιακούλη, οι οποίοι συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ Σ. για το έργο και την προσφορά του Συλλόγου στο Κοινωνικό Σύνολο και χαιρέτισαν όλους τους παραβρισκόμενους αιμοδότες.

Συγχαρητήρια μηνύματα στον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Συλλόγου απέστειλαν οι Βουλευτές Ν. Λάρισας κ.κ.Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας, που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παραστούν στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” κ.Απόστολος Παπαϊωάννου, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Φαλάνης κ. Ρένος Καρυώτης, Αντιπροσωπεία του Μορφωτικού Συλλόγου Καρυάς,  ο  Αντιδήμαρχος Τυρνάβου, κ. Κώστας Χρυσοβέργης, ο οποίος μάλιστα, ως τακτικό μέλος του Συλλόγου αιμοδότησε,  ο κ. Αμάρι Σάμερ- Θανάσης, επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης  “Η Πόλη που θέλουμε”, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  κ.κ. Ρούλα Σουρλατζή, Βάνα Τσαπραλή, η οποία και αιμοδότησε,  Θωμάς Κόμπος και Χρήστος  Μάμμος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ.Τσακνάκη Παρασκευή, καθώς επίσης και οι Τοπικοί Σύμβουλοι, κ.κ Έλη Μασούρα,  Μάριος Δημάκης και Νικόλαος Κούβελας με τον τελευταίο μάλιστα να αιμοδοτεί, καθότι είναι μέλος και τακτικός αιμοδότης του Συλλόγου.

Τέλος ο  Πρόεδρος της “ΕΛΠΙΔΑΣ” αναφέρθηκε  στους χορηγούς, την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων (ΒΙΚΟΣ Α.Ε),  το Catering  Δριστέλλας  και το Ζαχαροπλαστείο Βυζάντιο του κ. Δημήτρη Πατσιατζή, τους οποίους ευχαρίστησε θερμότατα για την σημαντική τους συμβολή στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, κάνοντας όμως, ιδιαίτερη αναφορά στην Συνδιοργανώτρια  Περιφέρειας Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, η οποία με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Βασίλη Πινακά, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δαπάνη της ειδικά διαμορφωμένης,  Τεντοκατασκευής- Στεγάστρου, στην οποία και πραγματοποιήθηκε η αιμοδοσία μας, δείχνοντας έτσι ότι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει έμπρακτα το έργο και την προσφορά του Συλλόγου αυτού στο κοινωνικό σύνολο!

 

 

 

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top