ΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ‘’ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΝΩΛΑ-ΚΟΥΡΤΗ’’ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2021

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2021, 14 ΙΟΥΝΙΟΥ στην πλατεία του Καπνεργάτη, Καβάλα»

Στα πλαίσια την Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη ο Δήμος Καβάλας θα προβάλει ένα αφιέρωμα για την παγκόσμια ημέρα αιμοδοσίας την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 στην πλατεία του Καπνεργάτη 21.15….Ευχαριστούμε τον Δήμο Καβάλας που έκανε δεκτό το αίτημα μας, να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη….!!!

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή : λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα που έχει.

Φέτος το κεντρικό μήνυμα του εορτασμού είναι «Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό» («Give blood and keep the world beating»), μήνυμα που εστιάζει στην ενέργεια που φέρνουν οι νέοι στις κοινότητές που ζουν και επισημαίνει τον τρόπο με τον οποίο οι εθελοντές αιμοδότες κρατούν τον κόσμο ζωντανό και τις καρδιές να χτυπούν. Παράλληλα ενισχύει το παγκόσμιο κάλεσμα για την εξεύρεση περισσότερων ανθρώπων που θα δίνουν συστηματικά αίμα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υγείας συνολικά. Ακολουθώντας το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προβάλλει την συστηματική και όχι μόνο σε περιόδους κρίσης ανάγκη για αίμα και προωθεί την κάλυψη των αναγκών της Ελλάδας σε αίμα από 100% εθελοντική αιμοδοσία.

Τη φετινή χρονιά λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, δεν επιτρέπονται ιδιαίτερες εορταστικές εκδηλώσεις. Περισσότερο, όμως, από κάθε άλλη χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες, έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία τους και την ευσυνειδησία τους, στηρίζοντας και τους συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:
Να είσαι 18-65 ετών
Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία
Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες
Να αναφέρεις τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνεις στο γιατρό της αιμοδοσίας
Εάν έχεις κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες
Δώσε Αίμα και χάρισε το σημαντικότερο δώρο, τη ζωή!

ΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ‘’ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΝΩΛΑ-ΚΟΥΡΤΗ’’ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2021
ΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ‘’ΣΤΕΛΛΑ ΜΑΝΩΛΑ-ΚΟΥΡΤΗ’’ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ 2021
Κοινοποίηση
Scroll to Top