ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ – Ευχαριστήριο 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών – Υποδοχή της Φλόγας

Ευχαριστήριο 13ης  Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών -Υποδοχή της Φλόγας και Εκδήλωση στην Ξάνθη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ευχαριστεί δημοσίως όσους βοήθησαν στην επιτυχημένη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη στα πλαίσια της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή από το Γηροκομείο Ξάνθης και μέσω των οδών, Εθελοντή Αιμοδότη, Ηλιουπόλεως, Πραξιτέλους, Περικλέους, Ανδρέου Δημητρίου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Κωνσταντίνου Μπένη, Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κωνσταντίνου, Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας από τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων κατέληξε στην Πλατεία Μητροπόλεως. Τον βωμό άναψε ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με συνεπικουρία δύο νέων παιδιών μελών του συλλόγου μας, εθελοντών αιμοδοτών και μελών του Αθλητικού Ομίλου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» που φέτος επέτυχαν και στις πανελλήνιες εξετάσεις ο κ. Μαυρομάτης Αναστάσιος  φοιτητής πλέον στην ιατρική Σχολή Αλεξανδρουπόλεως και ο κ. Ηλιάδης Κωνσταντίνος   φοιτητής αντίστοιχα στη σχολή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στη Λαμία.

Επισημαίνουμε και πάλι ότι ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για διάρκεια 40 ημερών οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδος. Η φλόγα της Αγάπης, στο πέρασμα της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των Φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των περιφερειών, των Δήμων, των Ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Στο πέρασμα της σε ολόκληρη αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία της κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας.

Τις ευχαριστίες μας στους κάτωθι:

– στο Δήμο Ξάνθης και στο Κέντρο Πολιτισμού που έχουν εντάξει την εκδήλωση στο επίσημο πρόγραμμα των Εορτών Παλαιάς Πόλεως Ξάνθης, την συναυλία που αφιερώνει κάθε έτος για τη μεγάλη τους προσφορά στους νέους εθελοντές αιμοδότες της περιφερειακής μας ενότητας και για το προσωπικό του Δήμου για τις οποιεσδήποτε διευκολύνσεις μας παρέχει.

– στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και στο Τμήμα Τροχαίας για τη διευκόλυνση της διέλευσης των εθελοντών λαμπαδηδρόμων.

– στα μέλη, τη διοίκηση και τους αθλητές του Αθλητικού Ομίλου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» για την αθρόα ουσιαστική και μεγάλη τους συμμετοχή και συμβολή στην εκδήλωση.

– στη διοίκηση και το προσωπικό του Γηροκομείου Ξάνθης για τη φιλοξενία της φλόγας και την παραχώρηση του ναού της Αγίας Αικατερίνης.

– τους χορηγούς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που προσφέρανε μπλουζάκια στους λαμπαδηδρόμους μας και ειδικά τη ΒΙΚΟΣ ΑΕ.

– στους δεκάδες μεμονωμένους εθελοντές μέλη του συλλόγου μας και μη που συνοδέψανε τη φλόγα της «ΑΓΑΠΗΣ» στις διάφορες διαδρομές.

Το όλο εγχείρημα για την πόλη της Ξάνθης ήταν φέτος κάτω από την ηθική και οικονομική «ομπρέλα» με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες». Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή και συμπαράσταση από εθελοντές και αρωγούς.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                   Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Κοινοποίηση
Scroll to Top