ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ Δ.Σ. ΠΟΣΕΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΑ στην Κρήτη – Προσκύνημα στην Μονή Αρκαδίου

 Η Ιστορική Μονή Αρκαδίου, σημείο αναφοράς στις θυσίες των Ελλήνων ανά τους αιώνες, σύμβολο της Κρητικής ελευθερίας και οδηγός στην λεωφόρο της Εθνικής μας αυτογνωσίας, εντάσσεται κατά προτεραιότητα στον σχεδιασμό της ΠΟΣΕΑ, για την φιλοξενία των εργασιών της 29ης Αμφικτιονίας των Εθελοντών Αιμοδοτών τον Οκτώβριο του 2016.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού αυτού, αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΑ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Χρήστο Πρωτόπαπα, την Γενική Γραμματέα Δέσποινα Ροδουσάκη, τον Συντονιστή της Επιτροπής Προβολής και Επικοινωνίας Ανδρέα Αδαμόπουλο και το μέλος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Πανοσιολογιώτατο κ. Παρθένιο Καλυβιανάκη, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, Κλινικό ψυχολόγο και  ψυχοθεραπευτή, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» Πατέρα Γεώργιου Γαλεράκη, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Μονής, ενημερώθηκαν αναλυτικά για την ιστορία της, περιηγήθηκαν τους χώρους του εντυπωσιακού Μουσείου, το οποίο θα λειτουργήσει το 2016 με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την μεγάλη θυσία και επιθεώρησαν τους χώρους και τις εγκαταστάσεις, οι οποίες τηρούν τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των εργασιών της Αμφικτιονίας.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΑ έζησε στους χώρους της Μονής μια συγκλονιστική εμπειρία και αποχώρησε πεπεισμένη ότι εάν ευοδωθεί η προσπάθεια διοργάνωσης της Αμφικτιονίας στο Αρκάδι, η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει προσκύνημα στην ορθόδοξη πίστη μας και απότιση φόρου τιμής στην ιστορία των Ελλήνων.

Όπως σημειώνουν στα κείμενά τους πολλοί επισκέπτες του Αρκαδίου «η εκεί βιωματική σου εμπειρία στα ιερά σκηνώματα των ολοκαυτωθέντων και των ηρωικώς πεσόντων μοναχών και λαϊκών, θα αποκαθάρουν την ψυχή και το σώμα σου και θα μεταστρέψουν το φρόνημά σου, γιατί κάθε πέτρα, κάθε κελί και κάθε κτίσμα μικρό ή μεγάλο του Μοναστηριού, κάτι έχουν να σου πουν και κάτι να σου μηνύσουν. Κι εσύ ιχνηλατώντας την ιστορία τους, μεταφέρεσαι άθελά σου στη χώρα του ονείρου, της δόξας και του παραμυθιού. Βεβαιώνεσαι ότι ο εκεί τόπος, όχι μόνο είναι ιερός και άγιος, αλλά και ο χώρος σου προσφέρει το ένδυμα της σωτηρίας».

Το βράδυ της ίδιας ημέρας το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών του Ρεθύμνου, παρέθεσε δείπνο εργασίας, στην διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν οι οργανωτικοί και οικονομικοί παράμετροι του εγχειρήματος και αποφασίστηκε έως τις αρχές του νέου χρόνου, να έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη μιας πλήρους και τεκμηριωμένης πρότασης, με βάση την οποία θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την διοργάνωση της επόμενης Αμφικτιονίας στο Αρκάδι.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Ο Πρόεδρος                                                               Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμμ. Πρωτόπαπας                                        Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top