ΕΚΕΑ – ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΕΑ κ. Π. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ

Σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την κοινωνία μας και την Πατρίδα μας, αναλαμβάνουμε την διοίκηση του Ε. ΚΕ. Α, αποφασισμένοι να δώσουμε όλη μας την ψυχή στην κοινή προσπάθεια.

Αναμφίβολα έχουν γίνει άλματα μέσω του Ε.ΚΕ.Α και του Υπουργείου Υγείας στα θέματα αιμοδοσίας, τον  έλεγχο και τη διαχείριση του αίματος, όχι πως δεν έμειναν σημαντικά να γίνουν ακόμα και αυτό για μας είναι μια πρόκληση.

Το βέβαιον είναι ότι το ΕΚΕΑ θα μπει στη μάχη που δίνει η κοινωνία μας και το Υπουργείο Υγείας, μαζί με όλες τις δομές του εναντίον του Covid-19, διαθέτοντας την τεχνολογική υπεροπλία και το εξαιρετικό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, ολόψυχα .

Η κρίση αυτή που μας έφερε ο ιός, μας μαθαίνει την αξία του συλλογικού, που πολλές φορές μέχρι τώρα παραλείψαμε. Έννοια που είναι άλλωστε η ψυχική ενδοχώρα  της συνείδησης του αιμοδότη.

Στην προσπάθεια αυτή, που όλοι χρειάζεται να κάνουμε, δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες, καθυστερήσεις, υστερήσεις και λάθη. Μάλλον είναι ώρα να διορθώσουμε χρόνια λάθη,  χρόνιες στρεβλώσεις, ιδεοληψίες  και ατομικές θεωρήσεις, που η κοινωνία μας δεν χρειάζεται και που μας κρατούν καθηλωμένους σε ένα  κατακερματισμένο σύστημα  διαχείρισης του αίματος και των παραγώγων του.

Ήρθε η ώρα να διορθωθούμε και να διορθώσουμε.

Με αυτές τις σκέψεις σας εύχομαι καλή δύναμη στην προσπάθεια που όλοι κάνετε, βέβαιος ότι  θα τα καταφέρουμε.

Παναγιώτης Α. Κατσίβελας

Πρόεδρος Ε.ΚΕ.Α

Κοινοποίηση
Scroll to Top