lampadidromia propontida

23η Λαμπαδηδρομία στον Δήμο Νέας Προποντίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2025 η 23η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς σε ολόκληρη τη χώρα.
Η φλόγα της Αιμοδοσίας πέρασε και από την πόλη μας, ξεκινώντας από το πάρκινγκ του ανοιχτού θεάτρου στα Ν. Μουδανιά και καταλήγοντας, μέσα σε συγκινητικό κλίμα, στο σιντριβάνι της πλατείας Βασματζίδη.
Στην εκδήλωση μίλησε για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας η κα. Σοφία Μπανάκη, νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών, ενώ για την εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών και την προσφορά βλαστοκυττάρων μίλησε η κα. Ελευθερία Κεφάλα, Διευθύντρια Πολιτισμού, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Αθλητισμού – Εθελοντισμού, Τουρισμού Δήμου Ν. Προποντίδας.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα παιδικά χορευτικά των συλλόγων Π.Σ. «Ο ΦΑΡΟΣ» και Πολιτιστικής Εταιρείας Εκπαιδευτικών «Πλεύση», ενώ χαμόγελα και χρώμα πρόσθεσαν οι σπουδάστριες του ΔΙΕΚ Ν. Μουδανιών με δημιουργικό face painting.
Ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία των Εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, οι οποίοι με την ενεργή συμμετοχή και το παράδειγμά τους υπενθύμισαν σε όλους τι σημαίνει πραγματικός εθελοντισμός, ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
Παρέστησαν η Αντιδήμαρχος κα Πίτσα Μετζίκη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ.Ε. Μουδανιών κ. Παναγιώτης Σαρόγλου, καθώς και η Πρόεδρος της Δ.Κ. Μουδανιών κα Αναστασία Μάλλου.
Η φλόγα της αιμοδοσίας άναψε στις καρδιές όλων μας, θυμίζοντας πως η προσφορά ζωής είναι η πιο όμορφη πράξη αγάπης.
Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν, στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους αυτή τη σπουδαία δράση, που προάγει τον εθελοντισμό και την αξία της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Κοινοποίηση
Κύλιση στην κορυφή