ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

Η 5η Δεκεμβρίου, καθιερώθηκε το 1985, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ως η Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Αυτή την ημέρα μας δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουμε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι, ανεξάρτητα από την οικονομική και ατομική τους κατάσταση, παρεμβαίνουν προσωπικά, ανάλογα με τις δυνατότητες τους και την κλίση τους, στο κοινωνικό γίγνεσθαι, προάγοντας την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων τους.

Ακόμα, δίνεται η ευκαιρία σ’ όλους τους εθελοντές να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς, ανθρωπιάς, αυξημένης ευαισθησίας, συνεργασίας και πολιτισμού στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό.

Οι εθελοντές, στις πολύ δύσκολες συνθήκες που βιώνουν σήμερα οι περισσότεροι Έλληνες πολίτες, δε μένουν απαθείς θεατές. Με αυξημένο αίσθημα ευθύνης, με καλύτερη οργάνωση, δυναμώνουν τη συλλογική τους δράση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και δίνουν λύσεις στα καθημερινά σοβαρά προβλήματα, υποκαθιστώντας σε πολλές περιπτώσεις το κράτος.

Οι εθελοντές αιμοδότες, με ιδιαίτερη ευαισθησία, με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και προσφοράς, δίνουν το αίμα τους στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας του εθελοντισμού, αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές και όλα τα μέλη της, συνοδοιπόρους στον καθημερινό αγώνα μας να καταστεί η χώρα μα ς αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα και παράγωγά του.

Παράλληλα, καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να πλαισιώσουν τις εθελοντικές οργανώσεις, να γίνουν ενεργοί πολίτες, να γίνουν εθελοντές, να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Οι σημερινές συνθήκες στη χώρα μας  το επιβάλλουν.

Με εκτίμηση,

   Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

   Ο Πρόεδρος                                                                         Η Γενική Γραμματέας

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                 Δέσποινα Ιωαν. Ροδουσάκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top