ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 20η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ

                                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                20η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ        

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), θέλοντας να επικοινωνήσει δυναμικά το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και παράλληλα να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη για αθρόα προσφορά αίματος, προκειμένου να καλυφθούν οι σημαντικές ελλείψεις που προέκυψαν καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας, διοργανώνει την 20η Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας, η οποία έχει το χαρακτήρα της «επετειακής» , αφού φέτος, συμπληρώνονται τα είκοσι χρόνια από την υλοποίηση της ιδέας και τη πραγματοποίηση της πρώτης Λαμπαδηδρομίας, τον Αύγουστο του 2002 .

Η Λαμπαδηδρομία αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση προβολής και προώθησης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Κάθε χρόνο, η «Φλόγα της Αγάπης», περνώντας από τα χέρια εκατοντάδων εθελοντών, διασχίζει σχεδόν όλη τη χώρα, μεταφέροντας και διαδίδοντας το μήνυμα της κορυφαίας αλληλέγγυας πράξης και της ανιδιοτελούς προσφοράς. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, οι κατά τόπους εκδηλώσεις θα γίνουν υπό την αυστηρή τήρηση των οδηγιών και των κανόνων ασφαλείας που επιβάλλονται για τη πρόληψη και την προστασία ενάντια στον ιό Sars Covid-19.

Η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Αγάπης» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιουλίου και ώρα 18:30, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής, στη Νέα Σμύρνη με πρώτο Λαμπαδηδρόμο τον Γιώργο Χειμωνέτο και την επομένη Σάββατο 23 Ιουλίου, θα φτάσει στον πρώτο προορισμό της, το Ξυλόκαστρο τιμώντας έτσι τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα το 2002 και θα την παραλάβει η πρώτη Λαμπαδηδρόμος, η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Η Τελετή Λήξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα.

Συνδιοργανωτής της 20ης Επετειακής Λαμπαδηδρομίας είναι ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τ.Α. «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ.).

Τη στήριξή τους προσφέρουν, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.), η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, η Ελληνική Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Harley-Davidson, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, η Ολυμπία Οδός, οι φιλαρμονικές μπάντες του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Ναυτικός Όμιλος Αμφιθέας, η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου, η Interamerican και φυσικά η Ομάδα Αιγαίου.

Χρυσός χορηγός της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών είναι για δωδέκατη συνεχή χρονιά, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων BΙΚΟΣ Α.Ε.

Με εκτίμηση,

                                               Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

                         Ο Πρόεδρος                                                                                Ο Γενικός Γραμματέας

                Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                               Θεολόγος Χρ. Ζώτος

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top