Η Ηγουμενίτσα υποδέχτηκε τη «Φλόγα της Αγάπης» στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024, η συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).
Η «Φλόγα της Αγάπης» έφτασε στην πόλη μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης.
Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από τη μικρή παιδική χαρά στην παραλιακή οδό, όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να υποδεχθεί τη φλόγα και να συμμετάσχει στη διαδρομή μέχρι την Πλατεία Δημαρχείου. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, σύλλογοι, εθελοντές και απλοί πολίτες ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτή την συμβολική πορεία, συνοδεύοντας τη φλόγα με παλμό και ενθουσιασμό.
Στην Πλατεία Δημαρχείου, όπου ολοκληρώθηκε η διαδρομή, πραγματοποιήθηκε τελετή άφιξης, συνοδευόμενη από ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα με μουσική, χορούς και ομιλίες που τόνισαν τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν περαιτέρω για την προσφορά αίματος και τη σημασία της στη διάσωση ζωών.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, καθώς και εκπρόσωποι της Π.Ο.Σ.Ε.Α. μεταξύ άλλων του Προέδρου της κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους προς όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν την εκδήλωση, επισημαίνοντας την ανάγκη για συνεχή υποστήριξη της εθελοντικής αιμοδοσίας στην τοπική κοινωνία. Η “Φλόγα της Αγάπης” συνεχίζει το ταξίδι της σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με τελικό προορισμό τη Σπάρτη στις 18 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης.
Κοινοποίηση
Scroll to Top