ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Ε.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α. ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ 

Την Τρίτη 25 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, την Ειδική Γραμματέα κα Αθηνά Εξάρχου και την υπεύθυνη του γραφείου κα Ελένη Αλεβίζου, με το μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Συμμετείχε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, διοργανωτής της 18ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, φίλος, υποστηρικτής και αγωνιζόμενος για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πατούλης τόνισε την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με την Ομοσπονδία μας και το θετικό αποτέλεσμα που έχει αυτή και ιδιαιτέρως την περίοδο που η χώρα μας πλήττεται από την επιδημία του κορωνοιού και τις ανάγκες για προσφορά αίματος που υπάρχουν.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Α. κ. Χρήστος Πρωτόπαπας αφού παρουσίασε την Ομοσπονδία μας και την σημαντική και ακατάπαυστη συνεισφορά των Συλλόγων Μελών της, από το 1987 μέχρι και σήμερα, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της σημαντικότερης θεσμικής εκδήλωσης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Π.Ο.Σ.Ε.Α., η οποία είναι η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων και Φορέων της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αλλά και των υπολοίπων Ιερών Μητροπόλεων της χώρας μας, στην ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και ως αναγνώριση αυτής της προσπάθειας πρότεινε την συνδιοργάνωση της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας.

Η διαχειρίστρια του προγράμματος ΠΟΣΕΑ-ΟΤΑ, κυρία Ελένη Αλεβίζου παρουσίασε τη διαδικτυακή κεντρική πλατφόρμα Αιμοδοσιών-Εκδηλώσεων και Παρατηρητήριο του Εθελοντικού Αιμοδοτικού Κινήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Γνωστοποιήσαμε την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας για την ένταξη των Ιερών Μητροπόλεων στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα, με σκοπό την ανάδειξη της σημαντικής συμβολής, στη συλλογή Εθελοντικού Αίματος, της Αρχιεπισκοπής και των Ιερών Μητροπόλεων.

Ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση, όρισε εκπροσώπους του για την διοργάνωση της Τελετής Έναρξης, της 19ης Λαμπαδηδρομίας, που θα  πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τέλος Ιουλίου και δήλωσε «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την επιτυχία της διοργάνωσης και την καλύτερη προβολή του μηνύματος για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και την αυτάρκεια αίματος στη χώρα μας».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Πρόεδρος                                                                             Η Γενική  Γραμματέας

Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας                                                              Ευαγγελία Ιωάν. Κλούρα

Κοινοποίηση
Scroll to Top