ΣΕΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ – ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δραστηριοποιείται στα Βριλήσσια Αττικής οργανώνοντας τακτικές εθελοντικές αιμοδοσίες σε μόνιμη βάση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων (Κύπρου και Φλωρίνης) τρεις φορές το χρόνο σε ημερομηνίες που προσδιορίζονται από το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ με το οποίο συνεργάζεται, κατά τους μήνες Ιανουάριο, Μάιο και  Σεπτέμβριο.

Η φύση κρατά ακόμα καλά φυλαγμένο το μυστικό της δημιουργίας αυτής της ζωτικής ουσίας ώστε να μην μπορεί να  παραχθεί, ακόμα τουλάχιστον, στα εργαστήρια. Μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμό. Έτσι οι εθελοντές αιμοδότες έρχονται να υποκαταστήσουν αυτή την έλλειψη κάνοντας μια χειρονομία πίστης στη ζωή, φροντίδας και αγάπης για το συνάνθρωπό μας.

Στη 15ετή λειτουργία του έχει οργανώσει 66 αιμοδοσίες, έχει  συγκεντρώσει 1631 μονάδες αίματος  και έχει προσφέρει αντίστοιχα 1336. Τα μέλη του συλλόγου τιμώντας τον εθελοντικό τους ρόλο δεν συγκεντρώνουν αίμα  για προσωπική τους  χρήση αλλά το προσφέρουν απλόχερα σε κάθε πολίτη της τοπικής κοινωνίας μας οποτεδήποτε παραστεί ανάγκη, γιατί ο εθελοντισμός είναι φιλοσοφία και τρόπος ζωής, γιατί η αιμοδοσία είναι η σωστή ενέργεια που μας κάνει να σταθούμε λίγο ψηλότερα.

Mε τη στήριξη του Δήμου Βριλησσίων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρου της Ζωής, το οποίο θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της εορταστικής περιόδου της πόλης.

Το δέντρο θα στολίσουν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 στις 11:30, στην Πλατεία Αναλήψεως των Βριλησσίων, όλα τα σχολεία και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής.

Δεκάδες μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς που θα προσφέρει ο Δήμος Βριλησσίων θα στολίσουν τον ουρανό της πόλης, ως συμβολική κίνηση για τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και αυτούς που χρειάζονται αίμα.

Σας  περιμένουμε όλους,

H Πρόεδρος                                                        Η Γενική Γραμματέας

Νατάσσα Φριτάκη                                                 Δέσποινα Μακριδάκη

Κοινοποίηση
Scroll to Top