ΣΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – 14η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

Φλόγα της Αγάπης

Ο Δήμος Φαρσάλων για πρώτη φορά συμμετείχε στην πανελλήνια δράση Wheeling2help (Πρόθυμος να βοηθήσω). Παράλληλα έγινε η υποδοχή της «Φλόγας της Αγάπης», η οποία για 14η χρονιά περιδιαβαίνει ολόκληρη τη χώρα μεταλαμπαδεύοντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, την αγάπη για το συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη.

Ποδηλάτες και δρομείς από συλλόγους των Φαρσάλων μετέφεραν τη «Φλόγα της Αγάπης» μαζί με τους ποδηλάτες της δράσης του Wheeling2help από τον Απιδανό ποταμό στην πλατεία Δημαρχείου, όπου τους υποδέχτηκαν επίσημοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Η υπεύθυνη της δράσης Wheeling2help Δέσποινα Συροπούλου αναφερόμενη στην εκδήλωση τόνισε: «Οι ποδηλάτες ξεκίνησαν στις 7/9/2016, ημέρα έναρξης Παραολυμπιάδας του Rio 2016 από την Κωνσταντινούπολη και διανύουν μια απόσταση 1700 χλμ. Σε 32 μέρες περνώντας από 20 πόλεις της Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο, με σκοπό σε κάθε πόλη να γίνονται εκδηλώσεις που θα έχουν στόχο την ενημέρωση και το αγκάλιασμα των ατόμων με αναπηρία, ενώ παραδίδουν και 5 αναπηρικά αμαξίδια σε κάθε πόλη που περνούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 19 πόλεις είναι πρωτεύουσες νομών και τα Φάρσαλα είναι η μοναδική πόλη που είναι έδρα περιφερειακού δήμου. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τμήμα Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Ευχαριστούμε την οικογένεια του Βασίλη Καψιώχα που δώρισε στο Δήμο Φαρσάλων ένα ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο εις μνήμη του αδερφού του Γιώργου, καθώς και τον αιμοδοτικό σύλλογο, τους Ενεργούς Πολίτες, όλους τους συλλόγους και τους φορείς για τη συνεργασία και τη συμμετοχή, το ΑΤ Φαρσάλων, το ΚΥ Φαρσάλων, την γιατρό- αναισθησιολόγο Ελένη Πολύζου από τα Τρίκαλα για την επίδειξη ΚΑΡΠΑ, το σύλλογο ΚΑΡΑΤΕ Ηρακλής με προπονητή τον Γιάννη Δανδή, τον Μακρή Απόστολο, όπως και τους φαρσαλινούς ζωγράφους, τον Κώστα Τρίγκα και τη Μαρία Κασνακίδου για τη συμμετοχή στο video, το Στάθη Βότση για τη λήψη drone, όπως και τα Νέα Φάρσαλα, τον Πρώτο Τύπο, το Radio Stork και την Ελευθερία για την επικοινωνία.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Αιμοδοτικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων Σούλα Λούκουτου ανέφερε ότι με τη φλόγα της καρδιάς σήμερα οι εθελοντές αιμοδότες στέλνουμε το μήνυμα «Αν πιστεύεις ότι μπορείς να σώσεις τον κόσμο, δώσε μία μονάδα αίμα για να σώσεις έναν άνθρωπο και που ξέρεις, ίσως εκείνος τα καταφέρει».

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος, αφού συνεχάρη τους ποδηλάτες και τον εμπνευστή της δράσης Ελπιδόφορο Χρυσοβέργη, ανέφερε ότι ο Δήμος Φαρσάλων στηρίζει τις εκδηλώσεις που άτομα με αναπηρία και τους προέτρεψε του χρόνου να κάνουν δράση συμπεριλαμβάνοντας μόνο περιφερειακούς Δήμους.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης παραδίδοντας τα 5 αναπηρικά αμαξίδια.

Ο Δήμαρχος Φαρσάλων πρόσφερε στους ποδηλάτες της δράσης Wheeling2help το λεύκωμα «Φάρσαλα- Γνωρίζοντας τη γη του ομηρικού Αχιλλέα». Να σημειωθεί ότι κουμπαράδες βρίσκονταν σε διάφορα σημεία της εκδήλωσης για την ενίσχυση των ποδηλατών.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν εκτός από την ποδηλατοδρομία, τη Λαμπαδιδρομία, επιδείξεις ΚΑΡΠΑ, καράτε από τον Σύλλογο Ηρακλής Φαρσάλων, ζωγραφική, face painting, ανακύκλωση μικρών ηλεκτρικών συσκευών, μουσική.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σταύρος Πουλαράκης, Τριανταφύλλου Νίκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Γιαχνής, Κυριακή Παναγιωτοπούλου, Νίκος Γκατζόγιας, Γιώργος Αρσενόπουλος, το μέλος της ΔΕ Φαρσάλων Γιώργος Βαγγελός και πλήθος κόσμου.

Κοινοποίηση
Scroll to Top