ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ – Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΡΠΝΗ ΣΕΡΡΩΝ

Μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η προγραμματισμένη εθελοντική αιμοδοσία στην Τερπνή. Με δεδομένα τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, για πρώτη φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου (εκτός από το μέλος Γιώργο Φώτη) έλειπε από την αιμοδοσία. Έτσι το κύριο βάρος υλοποίησης της δράσης ανατέθηκε στους τοπικούς φορείς του χωριού και κυρίως στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Τερπνής κ. Αθανάσιο Δ. Μιχαλάκη. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Γραμματέας της Κοινότητας Χρήστος Καρδαράς, η αιμοδότρια Μάρθα Αγγελάκη-Διαμαντήκαι η φαρμακοποιός Αφροδίτη Χατζάκη.

Η ανταπόκριση των εθελοντών αιμοδοτών υπήρξε συγκινητική. Για μία ακόμη φορά ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου, απέδειξαν ότι πλέον είναι συνειδητοποιημένοι εθελοντές αιμοδότες, γνωρίζουν την τεράστια σημασία της προσφοράς ΖΩΗΣ προς τον συνάνθρωπό τους και με την αθρόα συμμετοχή τους ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Μέσα στις δύσκολες ώρες της εποχής του κορωνοιού, η ευαισθητοποίησή τους και η συμμετοχή τους ήταν τέτοια που λίγο έλειψε να σπάσει το φράγμα των 50 φιαλών. Συγκεντρώθηκαν 45 μονάδες αίματος. Το ενθαρρυντικότερο όμως είναι ότι υπήρξαν ΝΕΟΙ εθελοντές αιμοδότες που για πρώτη φορά γνώρισαν την ανεπανάληπτη αίσθηση της προσφοράς και που αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα του τερπνιώτικου αιμοδοτικού κινήματος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσ/νίκης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους τους εθελοντές αιμοδότες, που για μία ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου.

Θερμές ευχαριστίες επίσης από το Σύλλογο Τερπνιωτών :

στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Τερπνής Αθανάσιο Δ. Μιχαλάκη, τον Γραμματέα της Κοινότητος Τερπνής Χρήστο Καρδαρά, την κ. Αγγελάκη – Διαμαντή Μάρθα, την φαρμακοποιό κ. Αφροδίτη Χατζάκη, το Δήμο Βισαλτίας για τις μάσκες και τα γάντια μιας χρήσεως και τον Δήμαρχο Αθανάσιο Μασλαρινό που με την παρουσία του τίμησε τη δράση της αιμοδοσίας και έδωσε το μήνυμα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, την Αναστασία Ζαρίμπα για τα νερά που προσέφερε.

Επίσης θερμές ευχαριστίες στη γιατρό Κατερίνα Τζιούρα και το προσωπικό της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών για την άψογη συνεργασία τους.

Κοινοποίηση
Scroll to Top