ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 15-21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

                                                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ                            

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 108ης Επετείου της μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής, η οποία διεξήχθη στις 17 Φεβρουαρίου 1913 κατά τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης διοργανώνει Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, από 15 Φεβρουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2021, στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α. και σ΄ όλα τα νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν τμήμα αιμοδοσίας.

Καλούνται οι Τερπνιώτες και φίλοι αιμοδότες να ανταποκριθούν για άλλη μια φορά, δίνοντας ένα ακόμη βροντερό παρόν στο κάλεσμα αυτό του Συλλόγου και παράλληλα ένα παράδειγμα αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας.

Ιδιαίτερα όσοι έκαναν χρήση και γνώρισαν πολύ καλά την αξία της προσφοράς, έχουν ηθική υποχρέωση να αναπληρώσουν το αίμα που χρειάστηκαν γιατί έτσι αναγνωρίζουν και ανταποδίδουν το καλό, προς τον ανώνυμο Τερπνιώτη αιμοδότη που στάθηκε κοντά τους στη δύσκολη ώρα της δοκιμασίας της υγείας τους.

Μέσα στον αγώνα της καθημερινότητας μπορούμε να «κλέψουμε» ένα δεκάλεπτο από τις ασχολίες μας, καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, και να τρέξουμε στο ΑΧΕΠΑ ή σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας προσφέροντας λίγο από το αίμα μας.

Σήμερα που βιώνουμε δύσκολες στιγμές λόγω της πανδημίας covid-19, που δοκιμάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ενισχυθούν οι Μονάδες Αιμοδοσίας των νοσοκομείων της χώρας, είναι επιβεβλημένο να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι εθελοντές αιμοδότες μας προσφέροντας λίγο από το αίμα τους ώστε να συμμετέχουν στην Εθνική προσπάθεια για την επάρκεια αίματος.

ΟΙ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ «ΠΛΑΤΑΝΟΥΔΙΑ» ΤΕΡΠΝΗΣ, ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΣΧΟΝΤΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΜΑΣ.

ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 15-21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ 15-21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Κοινοποίηση
Scroll to Top