ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Π.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ, 29 – 30 -31 ΜΑΙΟΥ 2018

     Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη στην πόλη των Ιωαννίνων.

     Την Τρίτη το πρωί στην Κεντρική Πλατεία πραγματοποιήθηκε ανοιχτή αιμοληψία και ενημέρωση των συμπολιτών μας για την εθελοντική αιμοδοσία με τη συμμετοχή του προσωπικού των υπηρεσιών αιμοδοσίας των Νοσοκομείων μας και εθελοντών Paguristas, προσκόπων, σπουδαστριών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και εθελοντριών του Ερυθρού Σταυρού. Το απόγευμα συνεχίστηκε η ενημέρωση παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες.

     Την Τετάρτη το πρωί γέμισε η πλατεία Μαβίλη με παιδικές φωνές. Πάνω από 350 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας ήρθαν με κόκκινα μπλουζάκια να γιορτάσουν μαζί μας σχηματίζοντας μια τεράστια σταγόνα αίματος.

     Την Πέμπτη το απόγευμα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις με τη σκυταλοδρομία που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δρομέων του Συλλόγου Δρομέων, αθλητών του Α.Ο. Ποσειδώνα και εθελοντών αιμοδοτών. Η σκυταλοδρομία με αφετηρία τα δυο Νοσοκομεία της πόλης κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία και έκλεισε με συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών.

     Οι Σύλλογοι και Φορείς Εθελοντικής Αιμοδοσίας της Π.Ε. Ιωαννίνων αγωνιζόμαστε για τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας για να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Στον αγώνα μας αυτό έχουμε την τύχη να έχουμε μαζί μας πολλούς φορείς και υπηρεσίες της πόλης μας τους οποίους θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε.

      Ευχαριστούμε λοιπόν την Περιφέρεια Ηπείρου που είναι πάντα στο πλευρό μας, το Δήμο Ιωαννιτών, το προσωπικό των αιμοδοσιών που ήταν σύσσωμο κοντά όλες τις ημέρες, το Σύλλογο Θαλασσαιμίας Ηπείρου, πάντα δίπλα μας σ’ όλες τις δράσεις μας, τους Paguristas, τους Προσκόπους, τον Ερυθρό Σταυρό, το Σύλλογο Δρομέων, τον Α.Ο. Ποσειδώνα, τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν, την Τροχαία, το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την παραολυμπιονίκη μας Ανθή Λιάγκου και τον

μας Γιώργο Τζιάλλα, την ΒΙΚΟΣ ΑΕ που έγινε συνώνυμο της εθελοντικής αιμοδοσίας στηρίζοντας καθοριστικά κάθε δράσημας, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ που είναι πάντα δίπλα μας με κάθετρόπο σ’ όλες τις δράσεις μας και το Χριστ. Καρβούνη που μας προσέφερε εδέσματα για τη χτεσινή εκδήλωση.

     Κυρίως όμως ευχαριστούμε και τιμούμε τον εθελοντή αιμοδότη. Αυτόν τον ανώνυμο ήρωα που προσφέρει το αίμα για τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό του.

     Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με συνοδοιπόρους μας όλους αυτούς και καλούμε όλους τους υγιείς συμπολίτες μας να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Να είσαι εκεί για τον άλλο!  Δώσε αίμα!  Μοιράσου τη ζωή!

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Π.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κοινοποίηση
Scroll to Top