ΣΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

Τα Φάρσαλα δήλωσαν «παρών» την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων συνέχισε και φέτος την επιτυχημένη του δράση τιμώντας την 14η Ιουνίου την παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Φέτος ο σύλλογος συνεργάστηκε με την Αιμοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, πραγματοποιώντας αιμοδοσία στην Πλατεία Δημαρχείου στην κινητή μονάδα από τις 9:30πμ έως τις 1:00 μμ, ενώ μέλη του ΔΣ και παιδιά διέδωσαν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες δυστυχώς μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.

Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Φαρσάλων ευχαρίστησε τον δήμαρχο Άρης Καραχάλιος που είναι και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, την πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου και τον περιφερειακό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Τύμπα, καθώς και όλους όσους στηρίζουν ανελλιπώς τις δράσεις του συλλόγου.

Όπως φαίνεται και στις παρακάτω φωτογραφίες μικροί και μεγάλοι χάρηκαν παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ειδικά τα παιδιά που έμαθαν για την αιμοδοσία.

Κοινοποίηση
Scroll to Top