ΣΕΑ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΦΩΤΙΣΕ ΤΟ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Για 15η συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (Ε.Ο.ΘΑ), πραγματοποιεί την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας, προκειμένου η χώρα μας να καταστεί αυτάρκης σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Η Φλόγα της Αγάπης ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας και αφού διατρέξει όλη την Ελλάδα θα καταλήξει στις 22  Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 8  Σεπτεμβρίου 2017 πέρασε από την πόλη των Σερρών, σκορπίζοντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Το μήνυμα της Αγάπης, της Αλληλεγγύης , της προσφοράς προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπό μας

Με μία σεμνή τελετή στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Σερρών υποδέχθηκαν τη φλόγα η Υποδιοικητής κ. Καφταντζή Λαμπρινή, η Διευθύντρια της Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα Αικατερίνη και το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Κατά την πορεία της μέσα στην πόλη των Σερρών, την φλόγα υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των ΤΕΦΑΑ Σερρών καθηγητής κ. Κέλλης Ελευθέριος, στο Ε.Κ.Α.Β η κ. Γιαννούση Μαρία, στην Ι.Μ.Σ.Ν ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Νικήτας Χαλέμης, στο Δημαρχείο Σερρών ο  Δήμαρχος Σερρών κ. Αγγελίδης Πέτρος, στο Επιμελητήριο Σερρών ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης Δημήτριος , στη Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπου έγινε και η επίσημη υποδοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.  Μωυσιάδης Ιωάννης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Σπυρόπουλος Παναγιώτης, Αθανάσιος Μασλαρινός και  το προσωπικό της Περιφέρειας, στην Αστυνομική διεύθυνση Σερρών ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Μικρός Δημήτριος, και στον τελευταίο σταθμό για την πόλη των Σερρών την Πυροσβεστική Υπηρεσία ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Σερρών  κ. Δημητράκης Σωτήριος  και το προσωπικό.

Όλοι οι ομιλητές κατά την υποδοχή, τόνισαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ύψιστη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας και θα πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ώστε το αιμοδοτικό κίνημα της χώρας μας να αναπτυχθεί περισσότερο.

Πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα ότι στην πολύ πετυχημένη διαδρομή της φλόγας μέσα στην πόλη των Σερρών που οργάνωσε ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την  Αιμοδοσία του Γ. Νοσοκομείου Σερρών, συμμετείχαν με λαμπαδηδρόμους το ΤΕΦΑΑ Σερρών με υπεύθυνη την κ. Βούλα Γιαγκάσογλου , η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών, ενώ καθ όλη τη διάρκεια των διαδρομών στην πόλη ακολουθούσε ο εθελοντής αιμοδότης Ραμφόπουλος Αριστοτέλης με το αυτοκίνητό του που μετέδιδε μηνύματα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της οργάνωσης είχε και το Δασαρχείο Σερρών που διέθεσε αυτοκίνητο και τον πολύτιμο συνεργάτη κ. Σπύρο Σαβίδη για τη μεταφορά του βωμού.

Στις 20.30 μ.μ η Φλόγα έφτασε στην Πλατεία της Τερπνής όπου την υποδέχθηκαν φορείς του χωριού και πλήθος κόσμου. Την μετέφεραν ιππείς του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, οι οποίοι παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας και αυτός με τη σειρά του στα παιδιά της Τερπνής για να ανάψουν πολλές “Φλόγες” στο σιντριβάνι της Πλατείας.

Το βωμό άναψαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσελεπής Αλέξανδρος, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Δουβίτσα Αγνή και ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Τερπνής κ. Δρουμπλής Γεράκης. όλοι τόνισαν τη σημασία της δωρεάς αίματος προς τον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο και την ανάγκη όχι μόνο της διατήρησης της Τράπεζας Αίματος των Τερπνιωτών αλλά να την ενισχύσουν νέοι συνειδητοποιημένοι εθελοντές αιμοδότες.

Συγκίνηση και πολλά χειροκροτήματα εισέπραξαν τα παιδιά της Τερπνής το οποία με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Ευαγγελίας Κεραμυδά, παρουσίασαν ένα υπέροχο χορευτικό δρώμενο με θέμα τον εθελοντισμό και την εθελοντική Αιμοδοσία,  που μας θύμισε το ανάλογο χορευτικό των παιδιών του Γυμνασίου Τερπνής κατά την 19η Πανελλήνια Αμφικτιονία που διοργάνωσε το 2005 ο Σύλλογός μας στις Σέρρες. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου η Φλόγα μεταφέρθηκε από λαμπαδηδρόμους του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας , του Συνδέσμου ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της Νιγρίτας στα πλαίσια των εκδηλώσεων “ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2017”

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Αλέκος Τσελεπής, η Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αγνή Δουβίτσα, ο κ. Μανώλης  Σφακιανάκης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Νιγρίτας και η κ. Ανοιξιά Πέγου εκ μέρους των Συλλόγων ΠΑΟΚ «Βισάλτες» και του ΑΣ  Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας.

Πολλά χειροκροτήματα εισέπραξαν τα παιδιά της Τερπνής που με την καθοδήγηση της Προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Τερπνής κ. Κεραμυδά παρουσίασαν το χορευτικό δρώμενο για την Αιμοδοσία και στο κοινό της Νιγρίτας. Ακολούθησε μεγάλη συναυλία στα πλαίσια των ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΩΝ 2016.
Ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης, ως διοργανωτής της 15ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών στο Νομό Σερρών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη εκδήλωση της λαμπαδηδρομίας :
Την Υπεύθυνη της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Σερρών κ. Τζιούρα Αικατερίνη για την άψογη συνεργασία, την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και την τροχαία Σερρών για την συνοδεία  καθ΄ όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, το ΕΚΑΒ Σερρών για τη συνοδεία πλήρους ασθενοφόρου οχήματος,  τον εθελοντή αιμοδότη κ. Ραμφόπουλο Αριστοτέλη , το Δασαρχείο Σερρών και τον φίλο εθελοντή Σπύρο Σαβίδη, τη Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Δουβίτσα Αγνή και το τεχνικό προσωπικό του Δήμου, το Σύλλογο Γυναικών Τερπνής και την Πρόεδρο κ. Κεραμυδά Ευαγγελία, τον κ. Κεραμυδά Παναγιώτη για την παραχώρηση και λειτουργία της μικροφωνικής του εγκατάστασης , το Super Market Σωτίδη για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη λαμπαδηδρομία, τα παιδιά της Τερπνής, τους λαμπαδηδρόμους των ΤΕΦΑΑ Σερρών, της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Σερρών, του Ιππικού Συλλόγου Νιγρίτας, του Ορειβατικού Συλλόγου Νιγρίτας   του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ και του ΑΣ Tae Kwon Do – Kick box “MONOMAXOI” Νιγρίτας.

Κοινοποίηση
Scroll to Top