ΣΕΑ ΡΟΔΟΥ ‘’ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ’’ – ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ένα μεγάλο κοινό από νέους και νέες της Ρόδου γέμισε το αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018, για να παρακολουθήσει μια ακόμα ιδιαίτερα επιτυχημένη ημερίδα, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος Εφραίμ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και αφορούσε όπως πάντα θέματα για τη ζωή, την υγεία, τον άνθρωπο και την κοινωνία. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Εθελοντισμός & Υγεία: Ημερίδα για την Αιμοδοσία, τη Δωρεά Βλαστοκυττάρων, Μυελού των Οστών και Ενημέρωση Θεμάτων Υγείας» και στην ενδιαφέρουσα θεματολογία έδωσαν ξεχωριστή διάσταση έγκριτοι και καταξιωμένοι ομιλητές με μεγάλη διαδρομή ως λειτουργοί στο χώρο της υγείας και στον επαγγελματικό στίβο. Τα θέματα χωρίστηκαν σε 8 ενότητες κάθε μια εκ των οποίων προσέγγιζε διαφορετικό αντικείμενο, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού στο κατάμεστο αμφιθέατρο. Τα θέματα και οι ομιλητές ήταν κατά σειρά:  Νικολάου Φιλήμων, Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος Εφραίμ, «Εθελοντισμός και Προσέλκυση Αιμοδοτών», Γκουϊντάλια- Δημουλά Μαρία, Διευθύντρια Μικροβιολογίας ΕΣΥ στην Αιμοδοσία Γ.Ν. Ρόδου και Δεμερτζής Πέτρος, Τεχνολόγος Εργαστηρίων «Αίμα: Ένας υγρός ιστός», Μιχαλόπουλος Στάθης, Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας Β’, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ελληνικής Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, «Αρχέγονα Αιμοποιητικά Κύτταρα και Τράπεζες Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος», Μπόλκας Βασίλειος, Μαιευτήρας- Χειρουργός Γυναικολόγος ,«Πρόληψη Καρκίνου Τραχήλου της Μήτρας» , Χριστοδούλου Νικόλαος, Ιατρός Χειρουργός, «Πρόληψη Καρκίνου του Μαστού», Σωτρίλλης Θωμάς,  Ιατρός Ουρολόγος «Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα», Ζούγκας Κωνσταντίνος, Ιατρός Ουρολόγος, «Πρόληψη Ουρολογικών Παθήσεων».

Ιδιαίτερη αναφορά μπορεί να γίνει στην υποδειγματική και επιτυχημένη συνεργασία του Συλλόγου με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Συρόπουλος Σπύρος ήταν μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου κ. Νικολάου Φιλήμων οι συντονιστές της ημερίδας.

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου ακολούθησε εθελοντική αιμοδοσία στον ίδιο χώρο από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Άγιος Εφραίμ, και με τον τρόπο αυτό ολοκλήρωσε ένα όμορφο γόνιμο και αποτελεσματικό τριήμερο αιμοδοτικών εκδηλώσεων. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου αλλά και νέοι σε ηλικία αιμοδότες από το νησί της Ρόδου, δημιούργησαν κυριολεκτικά το αδιαχώρητο στο χώρο που η κινητή μονάδα του τμήματος σταθμού αιμοδοσίας της Ρόδου, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είχαν εγκαταστήσει το συνεργείο αιμοληψίας. Συγκεντρώθηκαν δεκάδες φιάλες αίμα, δειγμάτων μυελού των οστών και πρέπει να τονιστεί ότι υπήρχαν συγκεντρωμένοι αιμοδότες έως και το μεσημέρι, που η κινητή μονάδα έπρεπε να αποχωρήσει. Αυτό σημαίνει πολλά για το Σύλλογο Αιμοδοτών καθώς γίνεται φανερό ότι οι προσπάθειες για ενημέρωση των πολιτών, και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, πιάνουν τόπο, ευαισθητοποιώντας ολοένα και περισσότερους που δεν διστάζουν να προσφέρουν αίμα, ζωή και ελπίδα. Μετά το πέρας της αιμοδοσίας ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικολάου ευχαρίστησε όλους όσους αιμοδότησαν, όσους στήριξαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και όσους συνετέλεσαν στην άρτια οργάνωση και των δυο εκδηλώσεων.

Κοινοποίηση
Scroll to Top