ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ - Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ - Απολογισμός

ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ – Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ – Απολογισμός

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ  2021. Σε συνδιοργάνωση με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης, τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και τους Δήμους Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου, προσπαθήσαμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης και της επαρχίας Νέστου, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα (ανάμεσά τους και κάποια ξανθιωτάκια) που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» της Αθήνας.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους διευθυντές όλων των Λυκείων της πόλης της Ξάνθης (Γενικά Ενιαία Λύκεια όπως το 1ο, 2ο 3ο και 4ο και  τα Επαγγελματικά Λύκεια όπως το Πρότυπο ΕΠΑΛ και το 2ο ΕΠΑΛ) για τη συμπαράστασή τους και για την ενεργό συμμετοχή τους. Ειδικές ευχαριστίες απευθύνουμε και πάλι στους μαθητές κυρίως της τρίτης τάξης των Λυκείων και  τους καθηγητές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης γιατί «έδωσαν»  για μια ακόμη φορά εξετάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ζωής και εθελοντισμού και πέρασαν με άριστα! Ιδίως μετά από την αναγκαστική ανάπαυλα δύο ετών λόγω Covid-19

Το έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που έχουμε συμπληρώσει 46 έτη «προσφοράς» (1975-2021), αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας, οι οποίοι κατά τη μεγάλη πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε είτε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους είτε έξω όπως το φετινό εγχείρημα της χρησιμοποίησης του Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης». «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της», οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας  ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες αλλά και αυριανοί τακτικοί εθελοντές αιμοδότες.

Σε συνεργασία κυρίως με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» των Αθηνών αλλά και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 12 «εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και της Καβάλας από τις 1 Νοεμβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Τις ευχαριστίες μας στα Μ.Μ.Ε. για τη συνεχή ενημέρωση και παρότρυνση των συμπολιτών μας να συμμετέχουν στις δράσεις της «αγάπης».

Τις ευχαριστίες μας στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Μπεκήρογλου Σουά για την παραχώρηση του κλειστού Αθλητικού Κέντρου «Φίλιππος Αμοιρίδης» προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι αιμοδοσίες της νεολαίας μας αλλά και όλο το προσωπικό του Κέντρου για τις διάφορες παραχωρήσεις και διευκολύνσεις.

Τις ευχαριστίες μας στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής που κατευθύνανε τα μέλη τους  στις κατά τόπους αιμοδοσίες και κάθε φορά δίνουν δυναμικότερο παρών όπως και στον Σύλλογο Θρησκευτικών Λειτουργών Τεμένων Ν. Ξάνθης για την παρότρυνση και τον συντονισμό των μελών του να αιμοδοτήσουν.

Τις ευχαριστίες μας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ. κ. Κωνσταντίνο Μπαντίκο όπως και στον Διευθυντή Β’ Βάθμιας Ξάνθης κ. Χρήστο Ιωαννίδη.

Τις ευχαριστίες μας στους χορηγούς, αρωγούς και συμπαραστάτες μας τις εταιρίες,  ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ «βιομηχανία λειαντικών ειδών», Φανή Δερμετζοπούλου «the bicycle shop», Δ.Γραβουνιώτης-Ι.Σκαρλατίδου Ο.Ε. «βρεφικά είδη ΛΗΤΩ» και Ν.Φραντζίδης-Δ.Τερζίδης ΙΚΕ «κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης».

Συνολικά προσήλθαν στις εθελοντικές εξορμήσεις 666 συνάνθρωποί μας στην πλειοψηφία τους νέοι άνθρωποι και καταφέρανε τελικά να προσφέρουν το αίμα τους οι 569.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα μέλη της «ΑΓΑΠΗΣ» έχουν ως εξής : σε σύνολο 569 εθελοντών οι  401 ήταν άντρες και οι 168 γυναίκες. Οι νέοι άνθρωποι από 17 έως 25 ετών ήταν συνολικά 242 -ποσοστό 42,53% επί συνόλου.

Αιμοδότες από 26 έως 35 ήταν συνολικά 89 -ποσοστό 15,64% επί συνόλου

Αιμοδότες από 36 έως 50 ήταν συνολικά 162 -ποσοστό 27,47% επί συνόλου

Αιμοδότες από 51 έως 65 ήταν συνολικά 76 -ποσοστό 13,36% επί συνόλου

Ενώ προστέθηκαν στην οικογένεια της «αγάπης» 216 νέα μέλη (ποσοστό 37,96% επί συνόλου).

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…

                                                    Για το Δ.Σ.

              Ο Πρόεδρος                                                          Η Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                 Αναστασία Προδρ. Σπυριδοπούλου

ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ - Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ - Απολογισμός
ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ – Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ – Απολογισμός
ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ - Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ - Απολογισμός
ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ – Φθινοπωρινές Αιμοδοσίες ΑΓΑΠΗΣ – Απολογισμός

 

Κοινοποίηση
Scroll to Top