ΣΕΑ ΞΑΝΘΗΣ – ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2016

Θέμα: «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ  2016»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» ενημερώνει ότι ξεκίνησαν ήδη από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν  έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου  οι ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΑΓΑΠΗΣ 2016 σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»  και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Μ.Θ., τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης και Ν.Καβάλας, την Περιφέρεια ΑΜΘ και το Δήμο Ξάνθης θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε για ακόμη μια φορά αρκετές μονάδες αίματος από τους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης, προκειμένου με τη δράση μας αυτή να ενισχυθούν και ανακουφιστούν κυρίως οι ανάγκες μετάγγισης των παιδιών ηλικίας από λίγων ημερών έως 14 ετών από ολόκληρη την Ελλάδα που «φιλοξενούνται» στο Νοσοκομείο της Αθήνας. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία και εν όψει των επικείμενων διακοπών και αργιών του μηνός Δεκεμβρίου και των Χριστουγέννων, να συλλέξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος για τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να μυήσουμε στην ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και όλους αυτούς τους υγιείς συμπολίτες μας που ακόμη δεν πήραν την απόφαση να αιμοδοτήσουν εθελοντικά αλλά και τους μαθητές της τρίτης τάξης των Λυκείων της Ξάνθης αλλά και από φέτος και της Χρυσουπόλεως, οι οποίοι συμπλήρωσαν τα 17 τους έτη και μπορούν πλέον με τη συγκατάθεση και των κηδεμόνων τους, να συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου της «αγάπης».

Για μας τους οργανωμένους εθελοντές αιμοδότες της Ξάνθης που φέτος συμπληρώσαμε πλέον τα  40 έτη «προσφοράς» (έτος Ιδρύσεως το1975) αποτελεί άγγιγμα ψυχής η επαφή μας με τους νέους της περιοχής μας οι οποίοι κατά την πλειοψηφία τους συμμετέχουν με περισσή χαρά σε οποιαδήποτε εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουμε μέσα στα σχολικά τους συγκροτήματα μαζί με τους καθηγητές και τους γονείς τους. «Η Εκπαίδευση προσφέρει το αίμα της» στην Ξάνθη και πλέον και στη Χρυσούπολη, οι μαθητές μαθαίνουν από νεαρή ηλικία να προσφέρουν στην αγνότερη μορφή εθελοντισμού που υπάρχει και το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό με την αρωγή όλων μας  ώστε να δημιουργηθούν υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι αυριανοί πολίτες.

Με την ευγενική οικονομική στήριξη και χορηγία και των εταιριών που στηρίζουν εδώ και πάρα πολλά συναπτά έτη τις προσπάθειές μας, ΣΜΥΡΔΕΞ ΑΕ «βιομηχανία λειαντικών ειδών», κατάστημα «κινητής τηλεφωνίας» ΓΕΡΜΑΝΟΣ Ξάνθης, ποδήλατα ΔΕΡΜΕΤΖΟΠΟΥΛΟΥ «the bicycle shop» και κατάστημα βρεφικών ειδών «ΛΗΤΩ» Ξάνθης.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε όλοι σας σε αυτή τη δράση και να προσπαθήσετε να δοκιμάσατε αυτή την εμπειρία μαζί με τα νιάτα της περιοχής μας, αποτελώντας τα νέα μέλη της «οικογένειάς μας». Τέλος σας επισυνάπτουμε το συνολικό πρόγραμμα των εθελοντικών αιμοδοσιών για να δει ο καθένας ποια ημέρα, ώρα και τοποθεσία τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θειικό…

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης                                 Γεώργιος Αριστ. Μαθιουδάκης

Κοινοποίηση
Scroll to Top